Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Generali: Επιβεβαιώνει την εξαιρετικά σταθερή κεφαλαιακή του θέση

Τα ακαθάριστα εγγεγραμμένα ασφάλιστρα του Ομίλου διαμορφώθηκαν στα 42,2 δισ. ευρώ

Στα 42,2 δισ. ευρώ (+3,6%) αυξήθηκαν τα ακαθάριστα εγγεγραμμένα ασφάλιστρα του Ομίλου Generali Group, χάρη στη σημαντική αύξηση των ασφαλίσεων P&C (+10,6%). Συγχρόνως, οι καθαρές εισροές ζωής επικεντρώθηκαν εξ ολοκλήρου στα unit-linked και την προστασία, σύμφωνα με τη στρατηγική του Ομίλου.

Το λειτουργικό αποτέλεσμα ξεπέρασε τα 3,7 δισ. ευρώ (+28,0%), με αιχμή την ισχυρή συνεισφορά του τομέα P&C, ενώ ο τομέας Ζωής ήταν σταθερός. Ακόμα, ο Συνδυασμένος Δείκτης (combined ratio) βελτιώθηκε σε 91,6% (-5,4 π.μ.). Το περιθώριο νέων εργασιών ήταν εξαιρετικό και διαμορφώθηκε στο 5,81% (+0,31 π.μ.).

Την ίδια ώρα, ισχυρή ήταν αύξηση του προσαρμοσμένου καθαρού αποτελέσματος σε 2.330 εκατ. ευρώ (+60,9%), ενώ ο Δείκτης Φερεγγυότητας διαμορφώθηκε στο 228% (221% FY2022), κάτι που επιβεβαιώνει την εξαιρετικά σταθερή κεφαλαιακή θέση του Ομίλου.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Generali, Philippe Donnet, δήλωσε: «Τα εξαιρετικά αποτελέσματα του πρώτου εξαμήνου του 2023 συνεχίζουν να αποδεικνύουν την αποτελεσματικότητα του “Lifetime Partner 24: Driving Growth” και αποδεικνύουν ότι η Generali είναι όλο και πιο κερδοφόρα, διαφοροποιημένη και ανθεκτική, με ισχυρή χρηματοοικονομική θέση. Στα μισά του προγράμματος, είμαστε σε πλήρη εξέλιξη στη προσπάθεια επίτευξης των φιλόδοξων στόχων μας, επιβεβαιώνοντας ότι ο Όμιλος διαθέτει τις κατάλληλες προϋποθέσεις για να πλοηγηθεί στο συνεχώς εξελισσόμενο μακροοικονομικό και γεωπολιτικό περιβάλλον. Επιπλέον, οι πρόσφατες εξαγορές της Liberty Seguros και της Conning, θα ενισχύσουν την ηγετική μας θέση στον ασφαλιστικό τομέα στην Ευρώπη και θα ενισχύσουν την παγκόσμια πλατφόρμα διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων μας.

Αυτό το σύνολο αποτελεσμάτων επιτεύχθηκε χάρη στις προσπάθειες όλων των συναδέλφων και των πρακτόρων μας. Αποτελούν τη στέρεη βάση για να συνεχίσουμε να επιτυγχάνουμε βιώσιμη ανάπτυξη, δημιουργώντας αξία για όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη μας».

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις