Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Porsche Macan, ποτέ η ηλεκτροκίνηση δεν ήταν τόσο… σέξι!

Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια όταν αναφερόμαστε σε ένα μοντέλο της Porsche, με τη θρυλική εταιρεία να ετοιμάζεται -λανσάροντας σύντομα το ηλεκτροκίνητο Macan- να αποδείξει ότι η ηλεκτροκίνηση δεν συνδυάζεται μόνο με χαμηλή κατανάλωση και περιβαλλοντική συνείδηση, αλλά και με άψογο στιλ-ισχυρές επιδόσεις, κάτι το οποίο έχει ήδη αποδείξει με την Taycan, αλλά πλέον το καθιερώνει και στην κατηγορία των SUV!

Το δεύτερο αμιγώς ηλεκτρικό δημιούργημα της Porsche, μετά την Taycan, είναι γεγονός και αναμένεται να κυκλοφορήσει στο τέλος του τρέχοντος έτους. Ο προγραμματισμός της θρυλικής μάρκας είναι έως το 2030 το 80% των πωλήσεων της παγκοσμίως να αφορά στα ηλεκτροκίνητα μοντέλα και η καλοσχεδιασμένη Macan αναμένεται να αναλάβει ένα σημαντικό μέρος αυτού του μεγάλου στόχου. Η στήλη Digital Cars του Startupper Mag δεν θα μπορούσε να μην ασχοληθεί με το πολυαναμενόμενο όχημα το οποίο διεκδικεί επάξια τον τίτλο του… πιο σέξι ηλεκτρικού αυτοκινήτου που φτιάχτηκε ποτέ!

Το Macan SUV είναι το όχημα με τις μεγαλύτερες πωλήσεις της Porsche από το 2016 και το συμπαγές πολυτελές crossover αναμένεται να δημιουργήσει μια νέα πλήρως ηλεκτρική έκδοση για το μοντέλο του 2024. Ενώ θα λανσαριστεί με το κλασικό όνομα Macan, το Macan EV του 2024 θα χρησιμοποιεί τον ίδιο ηλεκτρονικό κινητήρα με επερχόμενο και πολυαναμενόμενο Audi A6 e-tron. Λίγα είναι γνωστά για το σύστημα μετάδοσης κίνησης του Macan EV αυτή τη στιγμή, αλλά η Porsche λέει ότι θα έχει σημαντικά μεγαλύτερη αυτονομία από το ηλεκτρικό σεντάν της μάρκας, το Taycan, το οποίο επί του παρόντος φτάνει τα 227 μίλια με πλήρη φόρτιση, σύμφωνα με την EPA. Η χρήση της ηλεκτρικής «αρχιτεκτονικής» 800 volt του Taycan θα επιτρέπει λογικά ακόμα πιο γρήγορους χρόνους φόρτισης.

Η σχεδίαση του Macan EV πιθανότατα θα είναι παρόμοια με εκείνη του βενζινοκίνητου μοντέλου, με ένα πιο ισχυρό μοντέλο S και ένα κορυφαίο GTS που θα παρέχει το υψηλότερο επίπεδο απόδοσης. Το Macan EV θα πωλείται, τουλάχιστον αρχικά, στην Ευρώπη μαζί με το Macan που κινείται με βενζίνη.

Το Macan EV αναμένεται να κυκλοφορήσει τον τελευταίο μήνα του τρέχοντος έτους ή στις αρχές του 2024. Το αμάξωμα θα θυμίζει σε πολλά το κλασικό σχήμα του βενζινοκίνητου Macan, αλλά θα διαθέτει νέα σχέδια μπροστά και πίσω. Το ηλεκτρικό σύστημα μετάδοσης κίνησης θα είναι το ολοκαίνουργιο της σειράς Macan, μετατρέποντάς το σε ένα από τα πρώτα μοντέλα που θα οδηγήσουν σε μια νέα ηλεκτρική πλατφόρμα που μοιράζονται η Porsche και η Audi.

Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια όταν αναφερόμαστε σε ένα μοντέλο της Porsche, με τη θρυλική εταιρεία να ετοιμάζεται –λανσάροντας σύντομα το ηλεκτροκίνητο Macan– να αποδείξει ότι η ηλεκτροκίνηση δεν συνδυάζεται μόνο με χαμηλή κατανάλωση και περιβαλλοντική συνείδηση, αλλά και με άψογο στιλ-ισχυρές επιδόσεις, κάτι το οποίο έχει ήδη αποδείξει με την Taycan, αλλά πλέον το καθιερώνει και στην κατηγορία των SUV!

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις