Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

SoftBank: Ξεκινάει η IPO της Arm Holdings

Οι πωλήσεις για το τρίμηνο που έληξε στις 30 Ιουνίου μειώθηκαν κατά 2,5% στα 675 εκατομμύρια δολάρια.

Η Arm Holdings Ltd της SoftBank Group Corp ανακοίνωσε πτώση 1% στα ετήσια έσοδα λόγω επιβράδυνσης των πωλήσεων smartphone, αφού ο σχεδιαστής τσιπ αποκάλυψε τα έγγραφα για μια αρχική δημόσια προσφορά (IPO) που αναμένεται να είναι η μεγαλύτερη του έτους.

Η βρετανική εταιρεία έχει ξεπεράσει την ύφεση της βιομηχανίας τσιπ καλύτερα από τους περισσότερους και κινείται σε τομείς που εξακολουθούν να βρίσκονται σε άνθιση, όπως το cloud computing.

Για το έτος που έληξε στις 31 Μαρτίου, οι πωλήσεις της Arm μειώθηκαν στα 2,68 δισεκατομμύρια δολάρια, κυρίως εξαιτίας της πτώσης των παγκόσμιων αποστολών smartphone. Οι πωλήσεις για το τρίμηνο που έληξε στις 30 Ιουνίου μειώθηκαν κατά 2,5% στα 675 εκατομμύρια δολάρια.

Η Arm δήλωσε ότι περισσότερο από το 50% των εσόδων της από δικαιώματα εκμετάλλευσης για το πιο πρόσφατο οικονομικό έτος προήλθε από smartphones και ηλεκτρονικά είδη ευρείας κατανάλωσης. Η παγκόσμια αγορά smartphone βρίσκεται σε καλό δρόμο για να φτάσει σε χαμηλό δεκαετίας φέτος, σύμφωνα με την Counterpoint Research. Η μέτρια μείωση των εσόδων της Arm, παρά τη μεγάλη εξάρτηση από τα smartphones για δικαιώματα, υποδηλώνει ότι τα ποσοστά ανά τσιπ έχουν αυξηθεί.

Η εταιρεία, της οποίας η τεχνολογία τσιπ τροφοδοτεί τα περισσότερα smartphones, συμπεριλαμβανομένων των iPhones, δεν αποκάλυψε τον αριθμό των μετοχών που σχεδιάζει να πουλήσει και την αποτίμηση που θα επιδιώξει. Το Reuters ανέφερε προηγουμένως ότι η SoftBank θα επιδιώξει αποτίμηση μεταξύ 60 και 70 δισεκατομμυρίων δολαρίων για τον σχεδιαστή τσιπ.

Η Softbank είχε προσπαθήσει να πουλήσει την Arm στην Nvidia αλλά δεν προχώρησε επειδή οι ρυθμιστικές αρχές εξέφρασαν ανησυχίες για τον ανταγωνισμό.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις