Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

NordicNinja: Το μεγαλύτερο VC της Ευρώπης που υποστηρίζεται από την Ιαπωνία, λανσάρει δεύτερο fund στα 200 εκατ. ευρώ

Το νέο fund στοχεύει στη συνέχιση των επενδύσεων της εταιρείας σε νεοσύστατες επιχειρήσεις climatetech και deeptech

Η NordicNinja, το μεγαλύτερο VC που υποστηρίζεται από την Ιαπωνία στην Ευρώπη, ανακοινώνει ένα fund 200 εκατομμυρίων ευρώ για νεοσύστατες επιχειρήσεις climatetech και deeptech. Στόχος της εταιρείας είναι να διευκολύνει τον ψηφιακό μετασχηματισμό και να φέρει πιο κοντά την Ιαπωνία και την Ευρώπη.

Η NordicNinja,  ανακοίνωσε ένα δεύτερο fund ύψους 200 εκατομμυρίων ευρώ. Το νέο fund στοχεύει στη συνέχιση των επενδύσεων της εταιρείας σε νεοσύστατες επιχειρήσεις climatetech και deeptech, ιδίως εκείνες που εργάζονται για τη διευκόλυνση του μετασχηματισμού της ψηφιοποίησης.

Ιδρύθηκε το 2019 από τον Tomosaku Sohara, με 10ετή θητεία ως αναπληρωτής διευθυντής στην Japan Bank for International Cooperation, και τον Rainer Sternfeld, ο οποίος πέρασε σχεδόν έξι χρόνια ως διευθυντής επιχειρηματικής ανάπτυξης, στα κράτη της Βαλτικής με την ABB, η NordicNinja προσπαθεί να διαφοροποιηθεί από το πλήθος συγχωνεύοντας πρώην ιδρυτές, χειριστές και μηχανικούς που έγιναν επενδυτές από τη Βόρεια Ευρώπη και την Ιαπωνία.

Η εταιρεία εστιάζει τις επενδύσεις στον κρίσιμο Series A γύρο, όπου οι εταιρείες συχνά εδραιώνονται αρκετά ώστε να έχουν βρει ένα προϊόν κατάλληλο για την αγορά, αλλά χρειάζονται μια νέα εισροή κεφαλαίου κίνησης για να κάνουν το άλμα στο επόμενο επίπεδο εμπορικής επιτυχίας.

Ο βασικός επενδυτής στο νέο ταμείο της NordicNinja είναι η Ιαπωνική Τράπεζα Διεθνούς Συνεργασίας (JBIC). Άλλοι Ιάπωνες επενδυτές LP περιλαμβάνουν τη Honda και την Omron, μαζί με ευρωπαϊκούς LP συμπεριλαμβανομένων των συνταξιοδοτικών ταμείων BaltCap και Swedbank.

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις