Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Masayoshi Son – SoftBank: Η γενική τεχνητή νοημοσύνη θα είναι γεγονός σε μία δεκαετία 

Εισήγαγε επίσης την ιδέα της «Τεχνητής Υπερνοημοσύνης» στο συνέδριο, η οποία ισχυρίστηκε ότι θα υλοποιηθεί σε 20 χρόνια και θα ξεπεράσει την ανθρώπινη νοημοσύνη κατά 10.000 φορές.

Ο διευθύνων σύμβουλος της SoftBank, Masayoshi Son, δήλωσε ότι πιστεύει ότι η τεχνητή γενική νοημοσύνη (AGI), η τεχνητή νοημοσύνη που ξεπερνά την ανθρώπινη νοημοσύνη σχεδόν σε όλους τους τομείς, θα είναι γεγονός μέσα σε 10 χρόνια.

Μιλώντας στο εταιρικό συνέδριο SoftBank World, ο Son είπε ότι πιστεύει ότι η AGI θα είναι δέκα φορές πιο έξυπνη από το σύνολο της ανθρώπινης νοημοσύνης. Σημείωσε την ταχεία πρόοδο στη γενετική τεχνητή νοημοσύνη που, όπως είπε, έχει ήδη ξεπεράσει την ανθρώπινη νοημοσύνη σε ορισμένους τομείς

Ο Son έχει μιλήσει για τις δυνατότητες της AGI – που συνήθως χρησιμοποιεί τον όρο “μοναδικότητα” – να μεταμορφώσει τις επιχειρήσεις και την κοινωνία εδώ και μερικά χρόνια, αλλά αυτή είναι η πρώτη φορά που δίνει ένα χρονοδιάγραμμα για την ανάπτυξή της.

Εισήγαγε επίσης την ιδέα της «Τεχνητής Υπερνοημοσύνης» στο συνέδριο, η οποία ισχυρίστηκε ότι θα υλοποιηθεί σε 20 χρόνια και θα ξεπεράσει την ανθρώπινη νοημοσύνη κατά 10.000 φορές.

Ο Son είναι γνωστός για τους ισχυρισμούς του σχετικά με τον μετασχηματιστικό αντίκτυπο των νέων τεχνολογιών. Οι προβλέψεις του για το κινητό διαδίκτυο έχουν επιβεβαιωθεί σε μεγάλο βαθμό, ενώ εκείνες για το Διαδίκτυο των πραγμάτων όχι. 

Ο Son κάλεσε τις ιαπωνικές εταιρείες να «ξυπνήσουν» όσον αφορά την AI, υποστηρίζοντας ότι έχουν μείνει πίσω στην εποχή του διαδικτύου και επανέλαβε την πίστη του στον σχεδιαστή τσιπ Arm ως πυρήνα της «επανάστασης της AI».

Ο διευθύνων σύμβουλος της Arm, Rene Haas, μιλώντας στο συνέδριο μέσω βίντεο, αναφέρθηκε στην ενεργειακή απόδοση των σχεδίων της Arm, λέγοντας ότι θα γίνουν όλο και πιο περιζήτητα για να τροφοδοτήσουν την τεχνητή νοημοσύνη.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις