Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Αυτή είναι η τελική ομάδα που θα ταξιδέψει στη Νορβηγία για τον τελικό γύρο του European Cyber Security Challenge 2023

Ο μεγάλος πανευρωπαϊκός διαγωνισμός κυβερνοασφάλειας European Cyber Security Challenge 2023 (ECSC23), θα διεξαχθεί από τις 24 έως τις 27 Οκτωβρίου 2023, στο Χαμάρ της Νορβηγίας.

H τελική δεκάδα της Ελληνικής Εθνικής Ομάδας Κυβερνοασφάλειας είναι έτοιμη να συμμετάσχει για 8η φορά στο μεγάλο πανευρωπαϊκό διαγωνισμό κυβερνοασφάλειας European Cyber Security Challenge 2023 (ECSC23), που θα διεξαχθεί από τις 24 έως τις 27 Οκτωβρίου 2023, στο Χαμάρ της Νορβηγίας.

Ο διαγωνισμός διοργανώνεται με πρωτοβουλία του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Κυβερνοασφάλειας ENISA (European Union Agency for Cybersecurity), τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, ενώ την ευθύνη για την ελληνική συμμετοχή έχει το Τμήμα Ψηφιακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Πειραιώς με επικεφαλής τον καθηγητή, Χρήστο Ξενάκη.

Η φετινή ομάδα που θα εκπροσωπήσει τη χώρα στον τελικό αποτελείται από 10 άτομα μεταξύ 15-26 ετών, μαθητές, φοιτητές, επαγγελματίες και μη, hackers, αλλά και ερευνητές ασφαλείας. Αναλυτικότερα, τη φετινή συμμετοχή στελεχώνουν αλφαβητικά οι:

-Αγγέλου Δημήτρης
-Κοκκινέλης Θεολόγος
-Κωνσταντινίδη Αλεξία
-Μαμιδάκης Γεώργιος
-Μάνθος Ιάσονας Κωνσταντίνος
-Μητράγκας Αθανάσιος
-Μουρούσιας Νικόλαος
-Μπρεζάτης Παναγιώτης
-Φλώρος Φίλιππος
-Χατζικαλλιάς Παναγιώτης

Οι παραπάνω συμμετέχοντες διακρίθηκαν με βάση τις επιδόσεις τους στον προκριματικό διαγωνισμό που διεξήχθη online τον Απρίλιο, αλλά και κατά τη διαδικασία προετοιμασίας έκτοτε, και μαζί με τους παίκτες της περυσινής ομάδας θα αποτελέσουν την εθνική αποστολή που θα ταξιδέψει στο Χαμάρ για την τελική φάση του διαγωνισμού. H Εθνική Ομάδα, με την καθοδήγηση των έμπειρων προπονητών Καλλαϊτζίδη ‘Αγγελου Ταξιάρχη και Μπελλώνια Παναγιώτη, εξασκήθηκαν μέσω online προπονήσεων σε challenges από διάφορες θεματικές περιοχές, όπως Pwn, Crypto, Web, Forensics, Reversing, PPC αλλά και Blockchain, προκειμένου να προετοιμαστούν για τον τελικό γύρο στη Νορβηγία. Την αποστολή στελεχώνει και η Στέλλα Τστιτσούλα, υπεύθυνη επικοινωνίας της ομάδας.

Η Εθνική Ομάδα Κυβερνοασφάλειας στηρίζεται ενεργά από το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, την Εθνική Αρχή Κυβερνοασφάλειας και ένα σύνολο χορηγών Diamond: Deloitte, Ubitech, Uni Systems, Platinum: Huawei, Gold: Algosystems, Neurosoft, Trend Micro και Supporters: BeWise, Cromar, NSS, Pylones Hellas, Women4Cyber Greece, ISC2 Hellenic Chapter. Η πλατφόρμα εκπαίδευσης Κυβερνοασφάλειας σχεδιάστηκε από το Hack The Box. Τις αερομεταφορές της ομάδας καλύπτει η αεροπορική εταιρεία Aegean Airlines.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις