Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Microsoft: Χρωστάει 28,9 δισ. δολάρια στην εφορία

Η Microsoft αναφέρει ότι έως και 10 δισεκατομμύρια δολάρια σε φόρους που έχει ήδη πληρώσει η εταιρεία δεν αντικατοπτρίζονται στις προτεινόμενες προσαρμογές που έγιναν από το IRS.

Η Microsoft, μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες του κόσμου, όπως φαίνεται χρωστάει 28,9 δισεκατομμύρια δολάρια. Η Εσωτερική Υπηρεσία Εσόδων των ΗΠΑ (IRS) ενημέρωσε τον τεχνολογικό κολοσσό για το ύψος του χρέους, το οποίο δεν περιλαμβάνει πιθανά πρόστιμα και τόκους και αφορά τα οικονομικά έτη από το 2004 έως το 2013.

Η Microsoft αναφέρει ότι έως και 10 δισεκατομμύρια δολάρια σε φόρους που έχει ήδη πληρώσει η εταιρεία δεν αντικατοπτρίζονται στις προτεινόμενες προσαρμογές που έγιναν από το IRS. Η εταιρεία σχεδιάζει να αμφισβητήσει τις ειδοποιήσεις μέσω της διοικητικής προσφυγής του IRS και είναι πρόθυμη να πάει σε δικαστικές διαδικασίες, εάν είναι απαραίτητο.

Ο αντιπρόεδρος της Microsoft για την παγκόσμια φορολογία και τα τελωνεία, Daniel Goff, δηλώνει ότι η εταιρεία η εταιρική υποδομή και ο τρόπος λειτουργίας της εταιρείας έχει αλλάξει από το 2013. Επίσης, αναφέρθηκε στις ανησυχίες που εξέφρασε η IRS και είπε πως αφορούν το παρελθόν και όχι τη σημερινή συμπεριφορά του τεχνολογικού γίγαντα. Επιπλέον, διευκρίνισε ότι οι προκαταρκτικοί υπολογισμοί της IRS δε λαμβάνουν υπόψη τους φόρους που διευθέτησε η Microsoft στο πλαίσιο του νόμου “Tax Cuts and Jobs Act”, κάτι που θα μπορούσε να μειώσει τον τελικό απολογισμό κατά περίπου 10 δισεκατομμύρια δολάρια.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις