Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Exxon Mobil: Έκλεισε και επίσημα το mega deal για την εξαγορά της Pioneer

Η συμφωνία ανοίγει το δρόμο για τη μεγαλύτερη εξαγορά της Exxon από τη συγχώνευσή της με την Mobil Corp. το 1999 και είναι η μεγαλύτερη εταιρική εξαγορά στον κόσμο που ανακοινώθηκε φέτος.

Έκλεισε και επίσημα το mega deal για την εξαγορά της Pioneer από την Exxon Mobil, η οποία θα πληρώσει 253 δολάρια ανά μετοχή. Η συμφωνία ανοίγει το δρόμο για τη μεγαλύτερη εξαγορά της Exxon από τη συγχώνευσή της με την Mobil Corp. το 1999 και είναι η μεγαλύτερη εταιρική εξαγορά στον κόσμο που ανακοινώθηκε φέτος.

Οι μέτοχοι της υπό εξαγοράς εταιρείας θα λάβουν 2.323 μετοχές της Exxon για κάθε μετοχή της Pioneer που κατέχουν, σύμφωνα με το CNBC. Η συμφωνία αναμένεται να κλείσει το α’ εξάμηνο του 2024, όπως ανέφεραν οι εταιρείες σε ανακοίνωσή τους.

Η συμφωνία θα επιτρέψει στην Exxon να αυξήσει την ημερήσια παραγωγή στην περιοχή Permian στο ισοδύναμο των 2 εκατομμυρίων βαρελιών το 2027, ή περισσότερο από το ήμισυ της τρέχουσας παγκόσμιας παραγωγής του πετρελαϊκού τιτάνα. Η Exxon δεσμεύτηκε επίσης να μειώσει τις καθαρές εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα από τα περιουσιακά στοιχεία της Pioneer στο μηδέν έως το 2035, ή 15 χρόνια νωρίτερα από ό, τι είχε αρχικά προγραμματιστεί, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις