Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

NOLD: “Σήκωσε” 1 εκατ. ευρώ

Η πλατφόρμα της NOLD έχει προγραμματιστεί να κυκλοφορήσει το 1ο τρίμηνο του 2024, εστιάζοντας κυρίως στην αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου.

Η startup NOLD συγκεντρώνει seed χρηματοδότηση ύψους 1 εκατομμυρίου ευρώ για τη βιώσιμη πλατφόρμα μεταπώλησης μόδας

Του γύρου χρηματοδότησης ηγήθηκε η Tilia Impact Ventures και υποστηρίζεται από μια κοινοπραξία επιχειρηματικών κεφαλαίων και στρατηγικών επενδυτών, συμπεριλαμβανομένων των Depo Ventures, Czech Founders, Sofia Angels Ventures, New Vision 3 και τεσσάρων αγγέλων επενδυτών.

Η NOLD συμβάλλει στην κυκλική οικονομία της μόδας, βοηθώντας βιώσιμες, premium μάρκες πολυτελείας να δημιουργήσουν πρόσθετες ροές εσόδων δημιουργώντας έσοδα από την αγορά μεταχειρισμένων.

Χρησιμοποιώντας την πλατφόρμα της, οι μάρκες χρειάζεται μόνο να παρέχουν τη βάση δεδομένων των προϊόντων τους και, σε αντάλλαγμα, να λάβουν είτε το 10% της αξίας μεταπώλησης σε καθαρό κέρδος είτε το 90% των εσόδων, ανάλογα με την εναλλακτική λύση πληρωμής που επιλέγει ο πωλητής.

Το μοντέλο μεταπώλησης της NOLD μειώνει σημαντικά το περιβαλλοντικό αποτύπωμα, με ποσοστό μετατόπισης 65%, εξοικονομώντας τεράστιες ποσότητες νερού και μειώνοντας τις εκπομπές CO2eq.

Η πλατφόρμα της NOLD έχει προγραμματιστεί να κυκλοφορήσει το 1ο τρίμηνο του 2024, εστιάζοντας κυρίως στην αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις