Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

nvisionist: Υποψήφια Future Unicorn Award 2024 στον διαγωνισμό DIGITALEUROPE

Η nvisionist επιλέχθηκε λόγω της ευρωστίας του επιχειρηματικού της μοντέλου, της ικανότητας προσέλκυσης επενδύσεων και των αναπτυξιακών της δυνατοτήτων.

 

Η κορυφαία ελληνική startup nvisionist θα είναι η υποψηφιότητα της Ελλάδας στον επερχόμενο διαγωνισμό «Future Unicorn Award» του Ευρωπαϊκού Συνδέσμου Βιομηχανίας Ψηφιακής Τεχνολογίας DIGITALEUROPE, που εκπροσωπεί βιομηχανίες που μετασχηματίζονται ψηφιακά στην Ευρώπη και κάθε χρόνο απονέμει το βραβείο σε ευρωπαϊκές εταιρείες που παρέχουν πρωτοποριακές λύσεις τεχνολογίας και διαθέτουν σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης. Η επιλογή έγινε μετά από αξιολόγηση ειδικής επιτροπής του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής & Επικοινωνιών Ελλάδας (ΣΕΠΕ), ο οποίος είναι ανάμεσα στους 41 εθνικούς επαγγελματικούς συνδέσμους, μέλη του DIGITALEUROPE από όλη την Ευρώπη.

Το βραβείο Future Unicorn Award έχει ως στόχο να αναδείξει τις νεοφυείς επιχειρήσεις από όλη την Ευρώπη που έχουν τη δυνατότητα να γίνουν οι μελλοντικοί «γίγαντες» της ευρωπαϊκής τεχνολογίας, με προοπτικές να αξιολογηθεί η αξία τους άνω του €1 δισεκατομμυρίου. Θέτει στο επίκεντρο επιχειρήσεις startup και scale-up που έχουν αποδείξει ότι είναι επιτυχημένες στην ψηφιοποίηση των επιχειρηματικών τους διαδικασιών, καθώς και στην προσφορά καινοτόμων ψηφιακών προϊόντων και υπηρεσιών. Τον θεσμό «Future Unicorn Award» έχει καθιερώσει η DIGITALEUROPE, η οποία εκπροσωπεί περισσότερες από 45.000 επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται και επενδύουν στην Ευρώπη. Η φετινή απονομή θα πραγματοποιηθεί τον Φεβρουάριο του 2024 στις Βρυξέλλες, στο εμβληματικό ετήσιο συνέδριο του DIGITALEUROPE «Masters of Digital».

Η nvisionist επιλέχθηκε λόγω της ευρωστίας του επιχειρηματικού της μοντέλου, της ικανότητας προσέλκυσης επενδύσεων και των αναπτυξιακών της δυνατοτήτων. Παράλληλα πληροί τα κριτήρια αξιοποίησης καινοτόμων και «πράσινων» τεχνολογιών όπως η Τεχνητή Νοημοσύνη (Artificial Intelligence), η Μηχανική Μάθηση (Machine Learning) και η χρήση βιώσιμων και φιλικών πρακτικών προς το περιβάλλον (CleanTech/GreenTech).

«Είμαστε υπερήφανοι που θα εκπροσωπήσουμε την Ελλάδα σε έναν τόσο σημαντικό και διεθνούς βεληνεκούς διαγωνισμό, όπως είναι το Future Unicorn Award», δήλωσε ο CEO της nvisionist, κ. Αναστάσιος Αλέφαντος. «Το ότι ο ΣΕΠΕ επέλεξε την nvisionist ανάμεσα σε τόσες αξιόλογες ελληνικές startups αποτελεί τιμή για εμάς, καθώς και την ευκαιρία να διεκδικήσουμε μία ακόμη σημαντική βράβευση. Η nvisionist, με τις αξίες της, το πάθος, την δυναμική και την δημιουργικότητα, έχει πελάτες σε όλον τον κόσμο, όπως επίσης παρουσία σε κορυφαίους διεθνείς θεσμούς, αποσπώντας μάλιστα σημαντικές βραβεύσεις για την παγκόσμια καινοτομία της, μετατρέποντας την τεχνολογία στον απόλυτο σύμμαχο της αιολικής ενέργειας και της βιοποικιλότητας. Αυτήν τη φορά, δίνουμε το παρόν όχι μόνο για την nvisionist, αλλά και για το σύνολο των ελληνικών επιχειρήσεων που καθημερινά καινοτομούν με έμφαση στην εξωστρέφεια, στο πεδίο της ψηφιακής τεχνολογίας».

Η ναυαρχίδα της nvisionist είναι το επαναστατικό σύστημα ανίχνευσης nvbird, το οποίο έχει ήδη διακριθεί με δεκαοκτώ (18) βραβεία καινοτομίας και τεχνολογίας παγκοσμίως. Το nvbird αποτελεί μια πρωτοπόρο, ολοκληρωμένη λύση που βρίσκεται στην αιχμή της παγκόσμιας τεχνολογίας με εφαρμογή στην Αιολική Ενέργεια και με σημαντικά οφέλη για το περιβάλλον, δίνοντας υπεραξία στην Αιολική Ενέργεια. Το nvbird, χρησιμοποιώντας Τεχνητή Νοημοσύνη (“Artificial Intelligence”) και τεχνολογίες Μηχανικής Μάθησης (“Machine Learning”), αποτρέπει τις συγκρούσεις πτηνών με τα πτερύγια ανεμογεννητριών, εκμηδενίζοντας σχεδόν τις εσφαλμένες ακινητοποιήσεις των ανεμογεννητριών και βελτιστοποιόντας σημαντικά την παραγωγικότητα τους, ενώ ταυτόχρονα προστατεύει τα σπάνια πτηνά από την πρόσκρουση στις ανεμογεννήτριες.

Η τεχνογνωσία και η καινοτομία που ενσωματώνονται στο nvbird το έχουν καθιερώσει σε παγκόσμιο επίπεδο ως την πλέον σημαντική και αποτελεσματική λύση για την επιτάχυνση της απολιγνιτοποίησης και της επίτευξης του zero emission, ενώ ταυτόχρονα αποτελεί κρίσιμη παράμετρο για την ανάπτυξη των Αιολικών πάρκων διεθνώς, προστατεύοντας το περιβάλλον και την βιοποικιλότητα.

Η nvisionist μέσα από μία δυναμική πορεία με έμφαση στην έρευνα και ανάπτυξη (R&D) αλλά και τη δημιουργία των πλέον εξελιγμένων λύσεων ψηφιακής τεχνολογίας στην αιολική ενέργεια και στο ICT έχει πετύχει την τάχιστη επέκταση στις διεθνείς αγορές και την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητάς της. Πρόκειται για μια μοναδική διεθνώς εταιρεία η οποία απαντά στις τεράστιες προκλήσεις της ενεργειακής αγοράς, επενδύοντας στο μέλλον και την ψηφιακή τεχνολογία με βασικό γνώμονα τη βιωσιμότητα και την αειφορία (ESG) και η οποία θέτει νέα δεδομένα στο παγκόσμιο χάρτη της Αιολικής Ενέργειας.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις