Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Globalsat – Corio Generation: Συνεργασία στον τομέα της υπεράκτιας αιολικής ενέργειας

Οι ευκαιρίες για την ανάπτυξη υπεράκτιων αιολικών έργων στα ελληνικά ύδατα αναμένεται να αυξηθούν σημαντικά τα επόμενα χρόνια. Η Ελλάδα διαθέτει ευνοϊκές συνθήκες για την παραγωγή ανανεώσιμης ενέργειας μέσω υπεράκτιων αιολικών πάρκων και η ελληνική κυβέρνηση έχει εκφράσει την πρόθεσή της να αναπτύξει τουλάχιστον 2,9 GW τέτοιων έργων έως το 2030, ως μέρος του Εθνικού Σχεδίου για την Ενέργεια και το Κλίμα (ΕΣΕΚ).

O Όμιλος εταιρειών Globalsat και η Corio, υπέγραψαν στρατηγική συμφωνία με στόχο την από κοινού διερεύνηση ευκαιριών στον τομέα της ανάπτυξης της παραγωγής ενέργειας από υπεράκτια αιολικά πάρκα στην Ελλάδα, συνδυάζοντας την εμπειρία της Corio στην υλοποίηση σχετικών έργων παγκοσμίως, με την γνώση και την κατανόηση της Globalsat για το ρυθμιστικό και οικονομικό πλαίσιο στην Ελλάδα. 

Σύμφωνα με το σχετικό μνημόνιο, το οποίο υπέγραψαν οι δυο πλευρές, η Corio και η Globalsat, θα συνεργαστούν για την αξιολόγηση πιθανών περιοχών για την ανάπτυξη υπεράκτιων αιολικών πάρκων, διεξάγοντας τεχνικές μελέτες και έρευνες σχετικά με τις αντίστοιχες ατμοσφαιρικές και θαλάσσιες συνθήκες.

Αξιοποιώντας τη σημαντική παρουσία της Globalsat στην Ελληνική αγορά στους τομείς της τεχνολογίας και της πράσινης ενέργειας, οι δύο εταιρείες θα αξιολογήσουν τους επίσημους διαγωνισμούς έργων, με σκοπό την υποβολή προσφορών για τα δικαιώματα, την ανάπτυξη και την ολοκλήρωση υπεράκτιων αιολικών έργων για την παραγωγή ενέργειας. 

Οι ευκαιρίες για την ανάπτυξη υπεράκτιων αιολικών έργων στα ελληνικά ύδατα αναμένεται να αυξηθούν σημαντικά τα επόμενα χρόνια. Η Ελλάδα διαθέτει ευνοϊκές συνθήκες για την παραγωγή ανανεώσιμης ενέργειας μέσω υπεράκτιων αιολικών πάρκων και η ελληνική κυβέρνηση έχει εκφράσει την πρόθεσή της να αναπτύξει τουλάχιστον 2,9 GW τέτοιων έργων έως το 2030, ως μέρος του Εθνικού Σχεδίου για την Ενέργεια και το Κλίμα (ΕΣΕΚ).

Ο Guillermo Martinez-Navas, Επικεφαλής Αμερικής και Νέων Αγορών και Στρατηγικής Χαρτοφυλακίου, της Corio, δήλωσε: «Πρόκειται για μια ιδιαίτερης στρατηγικής σημασίας συνεργασία ανάμεσα σε δύο εταιρείες, ηγέτες στον τομέα τους. Με την εμπειρία μας στην ανάπτυξη ανταγωνιστικών και ελκυστικών προτάσεων για την ανάπτυξη υπεράκτιων αιολικών πάρκων και την απόκτηση σχετικών δικαιωμάτων στον θαλάσσιο χώρο, σε παγκόσμιο επίπεδο, βρισκόμαστε σε μια ιδανική θέση και στοχεύουμε στο να διαδραματίσουμε ένα σημαντικό ρόλο στο χώρο της ανανεώσιμης ενέργειας στην Ελλάδα. Η Globalsat αποτελεί έναν ιδανικό συνεργάτη για εμάς στην Ελλάδα, καθώς διαθέτει ένα εντυπωσιακό ιστορικό επιτυχημένων εμπορικών δραστηριοτήτων και βαθιά κατανόηση της αγοράς ενώ ταυτόχρονα δεσμεύεται να υποστηρίξει τη μετάβαση προς ένα πιο πράσινο μέλλον μέσω της τεχνολογικής καινοτομίας.»

Ο Βασίλης Παπαδόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος, Globalsat Group, δήλωσε: «Η συνεργασία μας με την Corio Generation αποτελεί ένα σημαντικό ορόσημο στη δέσμευσή μας προς ένα βιώσιμο και πράσινο μέλλον. Είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι καθώς μέσω αυτής μας δίνεται η δυνατότητα να αναδιαμορφώσουμε το τοπίο των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στη χώρα μας. Ταυτόχρονα, μας βοηθά να υλοποιήσουμε τη  δέσμευσή μας ως προς την αντιμετώπιση των συνεπειών της κλιματικής αλλαγής, με τη μείωση των εκπομπών άνθρακα και την τροφοδότηση του αύριο με ενέργεια από ανανεώσιμες πηγές. Σε συνεργασία με την Corio Generation, ξεκινάει η διαδικασία δημιουργίας υπεράκτιων αιολικών έργων, αξιοποιώντας την εντυπωσιακή δύναμη του ανέμου και καινοτομώντας στον τομέα των βιώσιμων λύσεων ενέργειας. Τα έργα αυτά θα ενισχύσουν το χαρτοφυλάκιο της Globalsat στον τομέα της ενέργειας και ταυτόχρονα την οικονομία συνολικά, δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας.»

Η Corio Generation είναι μία από τις κορυφαίες εταιρείες ανάπτυξης υπεράκτιων αιολικών πάρκων σε παγκόσμιο επίπεδο, με έργα σε διαφορετικά σημεία του πλανήτη, συμπεριλαμβανομένου του βραβευμένου έργου ΄Attentive Energy One΄, στη Νέα Υόρκη. Διαθέτει έργα σε εξέλιξη σε πολλές χώρες της Ευρώπης και αυτή την περίοδο αξιολογεί ενεργά ευκαιρίες στη Νότια Ευρώπη σε χώρες όπως η  Πορτογαλίας και η Ελλάδα.

Η συνεργασία με την Globalsat, μια κορυφαία ελληνική εταιρεία που δραστηριοποιείται στον τομέα της τεχνολογίας εδώ και 20 χρόνια, αποτελεί δέσμευση των δύο εταίρων για την επιτάχυνση της ανάπτυξης υπεράκτιων αιολικών έργων στην Ελλάδα, συμβάλλοντας σε ένα πιο βιώσιμο μέλλον για τις επόμενες γενιές.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις