Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Insurtech startup Flitter “σηκώνει” 3,5 εκατ. ευρώ για επέκταση και κερδοφορία έως το 2024

Η startup ειδικεύεται στην ασφάλιση αυτοκινήτων pay-by-mile και σύμφωνα με την εταιρεία η νέα επένδυση που προορίζεται για ανάπτυξη, μπορεί να την οδηγήσει σε κερδοφορία το 2024.

Η Flitter, μια insurtech startup με έδρα το Παρίσι, που ειδικεύεται στην ασφάλιση αυτοκινήτων pay-by-mile, συγκέντρωσε 3,5 εκατομμύρια ευρώ σε έναν γύρο χρηματοδότησης Seed. Η επένδυση στοχεύει στον διπλασιασμό του μεγέθους της ομάδας και στην επίτευξη κερδοφορίας έως το 2024.

Ο γύρος διεξήχθη από την ελβετική ασφαλιστική Helvetia μέσω του Helvetia Venture Fund και συμμετείχαν το γαλλικό ταμείο ιδρυτών, ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της Sarenza Stéphane Treppoz, ο ιδρυτής της Optimind Christophe Eberlé, ο Laurent Ritter, συνιδρυτής της Voodoo και ο συνιδρυτής της Sorare Adrien Montfort.

Η εταιρεία συγκέντρωσε έναν γύρο Pre-Seed ύψους 2,5 εκατομμυρίων ευρώ στις αρχές του 2022 και λέει ότι με τη νέα επένδυση που προορίζεται για ανάπτυξη, μπορεί να επιτύχει κερδοφορία το 2024.

Η Flitter απευθύνεται περίπου στους μισούς Γάλλους οδηγούς που προσθέτουν λιγότερα από 12.000 χιλιόμετρα ετησίως. Για αυτούς τους οδηγούς η πληρωμή του ίδιου ποσοστού με τους οδηγούς που διανύουν πολλά χιλιόμετρα είναι χωρίς αντίκρισμα.

Προσφέροντας ένα πρόγραμμα ασφάλισης pay-as-you-go, η startup λέει ότι όσοι έχουν επιλέξει να επωφεληθούν από εναλλακτικές επιλογές κινητικότητας ή απλά οδηγούν λιγότερο, μπορούν να εξοικονομήσουν έως και 50% ετησίως στην ασφάλισή τους.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις