Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

WeWork: Πώς από την κεφαλαιοποίηση των 47 δισ. δολαρίων έφτασε να καταθέτει αίτηση πτώχευσης

Η εταιρεία με κεφαλαιοποίηση που έφτασε τα 47 δισεκατομμύρια δολάρια μέσα στην πανδημία, κατέθεσε αίτηση πτώχευσης.

Η WeWork, ο κολοσσός των κοινόχρηστων χώρων γραφείων, με κεφαλαιοποίηση που έφτασε τα 47 δισεκατομμύρια δολάρια μέσα στην πανδημία, κατέθεσε αίτηση πτώχευσης. Η εταιρεία έφτασε σε αυτή την κατάσταση μετά από μια δεκαετία οικονομικών αναταραχών και αδυναμίας καταβολής τόκων σε ομολογιούχους.

Η WeWork έχει συνάψει συμφωνία αναδιάρθρωσης με δανειστές οι οποίοι κατέχουν το 93% των εγγυημένων ομολογιών της για να μπορέσει να μειώσει το χρέος της.

Η αίτηση πτώχευσης περιορίζεται στις δραστηριότητες στις ΗΠΑ και στον Καναδά, ενώ οι υπόλοιπες περιοχές θα συνεχίσουν να λειτουργούν.

Η WeWork έκανε την χρηματιστηριακή της εμφάνιση ως SPACK το 2021 αλλά από τότε έχασε το 98% της αξίας της. Πρόκειται για ένα από τα πιο μεγάλα σύγχρονα παραδείγματα επιχειρηματικής κατάρρευσης, αφού μετά την αποτίμηση των 47 δισεκατομμυρίων δολαρίων το 2019 σε ένα γύρο χρηματοδότησης με επικεφαλής την SoftBank προσπάθησε αλλά δεν κατάφερε να πετύχει αρχική δημόσια προσφορά πριν από πέντε χρόνια. Η πανδημία αποτέλεσε ένα ακόμα πλήγμα για την εταιρεία με πολλές επιχειρήσεις να αποσύρουν τα συμβόλαιά τους με την οικονομική επιβράδυνση που ακολούθησε να δυσχεραίνει ακόμα περισσότερο την κατάσταση. Ήδη από τον Αύγουστο η εταιρεία είχε αναφέρει πως την προβλημάτιζε η πιθανότητα πτώχευσης.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις