Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η τεχνητή νοημοσύνη θα φτιάξει βιογραφική ταινία για την Εντίθ Πιάφ 

Η ταινία θα έχει τον τίτλο "Edith" και η τεχνητή νοημοσύνη θα μιμηθεί και θα αναπαραστήσει τη φωνή και την εικόνα της Εντίθ Πιάφ.

Η Warner Bros Pictures και η Warner Music Group ανακοίνωσαν την πρώτη βιογραφική ταινία φτιαγμένη με AI. Η ταινία θα “ζωντανέψει” την θρυλική γαλλίδα τραγουδίστρια Εντίθ Πιάφ, 60 χρόνια μετά το θάνατό της. Η Πιαφ, γνωστή ως το «Σπουργίτι του Παρισιού» έφυγε από τη ζωή στις 10 Οκτωβρίου του 1963.

Σύμφωνα με τη Warner Music, η τεχνητή νοημοσύνη έχει εκπαιδευτεί πάνω σε εκατοντάδες δείγματα φωνής και εικόνες της Πιάφ, μερικές χρονολογούνται και πριν από 80 χρόνια. Επίσης στην ταινία περιλαμβάνονται πρωτότυπες ηχογραφήσεις όπως τα «La Vie en rose» και «Non, je ne regrette rien».

Η ταινία θα έχει τον τίτλο “Edith” και η τεχνητή νοημοσύνη θα μιμηθεί και θα αναπαραστήσει τη φωνή και την εικόνα της Εντίθ Πιάφ. Το animation που θα δημιουργήσει η τεχνητή νοημοσύνη θα εξιστορεί την ζωή της τραγουδίστριας από το Παρίσι μέχρι τη μεταπολεμική Νέα Υόρκη μεταξύ 1920 και 1960 και η ταινία θα διαρκεί 90 λεπτά χωρίς να έχει ανακοινωθεί ακόμα πότε θα κυκλοφορήσει. Είναι βασισμένη σε μια πρωτότυπη ιδέα της Τζούλι Βίλε σε σενάριο που γράφτηκε από την ίδια και τον Γκίλες Μαρλιακ.

«Το animation θα προσφέρει μια σύγχρονη εκδοχή της ιστορίας της, ενώ η ενσωμάτωση αρχειακού υλικού, σκηνικών και τηλεοπτικών παραστάσεων, προσωπικού υλικού και τηλεοπτικών συνεντεύξεων θα προσφέρει στο κοινό μια αυθεντική ματιά στις σημαντικές στιγμές της ζωής της Πιάφ.», ανέφερε ο Αμερικανικός κολοσσός, ο οποίος ενώνει τις δυνάμεις του με την εταιρεία παραγωγής Seriously Happy.

Στην ταινία θα ακούγεται η φωνή της Εντίθ Πιάφ που θα εξιστορεί την ζωή της, αφού η AI θα μιμηθεί τη φωνή της, ενώ παράλληλα θα παρουσιαστούν και άγνωστες πτυχές της ζωής της.

«Ήταν μια ξεχωριστή και συγκινητική εμπειρία να μπορούμε να ακούσουμε ξανά τη φωνή της Εντίθ – η τεχνολογία μας έκανε να νιώθουμε σαν να ήμασταν ξανά στο δωμάτιο μαζί της.», δήλωσαν οι εκπρόσωποι της τραγουδίστριας.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις