Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Currys άναψε το «πράσινο φως» για την πώληση της Κωτσόβολος στη ΔΕΗ!

Η έγκριση ήταν σχεδόν ομόφωνη, όπως αναμενόταν εξάλλου, καθώς υπέρ της πώλησης ψήφισε το 99,99% των εχόντων δικαίωμα ψήφου οι οποίοι κι έδωσαν το παρών στη Γενική Συνέλευση.

Το «πράσινο φως» για την πώληση της Κωτσόβολος στη ΔΕΗ έδωσε η Γενική Συνέλευση των μετόχων του βρετανικού ομίλου Currys, ιδιοκτήτη της αλυσίδας, η οποία πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τρίτης.

Η έγκριση ήταν σχεδόν ομόφωνη, όπως αναμενόταν εξάλλου, καθώς υπέρ της πώλησης ψήφισε το 99,99% των εχόντων δικαίωμα ψήφου οι οποίοι κι έδωσαν το παρών στη Γενική Συνέλευση.

Όπως είχε ανακοινώσει στις 3 Νοεμβρίου η ΔΕΗ, η συμφωνία με την Currys plc για το mega deal της εξαγοράς της Κωτσόβολος είναι έναντι αντιτίμου που αντιστοιχεί σε αξία επιχείρησης €200 εκατ., χωρίς να λαμβάνεται υπόψη ο δανεισμός, τα ταμειακά διαθέσιμα της εταιρείας και εξαιρουμένων των μισθώσεων κατά το IFRS 16, και προτίθεται να τη χρηματοδοτήσει μέσω ιδίων κεφαλαίων.

Η εξαγορά της Κωτσόβολος θα φέρει εξοικονόμηση ποσού περίπου €100 εκατ. ευρώ, τα οποία, σύμφωνα με το επενδυτικό πλάνο, προορίζονταν για τη δημιουργία δικτύου logistics και υποδομών μεταφορών, αλλά και συστημάτων πληροφορικής για διαχείριση αυτών.

Η ολοκλήρωση της εξαγοράς αναμένεται να πραγματοποιηθεί εντός του πρώτου τριμήνου του 2024 και υπόκειται στις συνήθεις για τέτοιες συναλλαγές εγκρίσεις από αρμόδιες αρχές, περιλαμβανομένης της έγκρισης των μετόχων στη Γενική Συνέλευση της Currys (η οποία δόθηκε και με τη… βούλα σήμερα), καθώς και είτε της Ευρωπαϊκής Επιτροπής είτε της Ελληνικής Επιτροπής Ανταγωνισμού (conditions precedent).

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις