Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

JetBrains: Ενσωματώνει έναν AI βοηθό σε όλα τα εργαλεία προγραμματισμού της 

Ο AI Assistant παρέχει μία διεπαφή συνομιλίας εντός των JetBrains IDEs επιτρέποντας στους προγραμματιστές να υποβάλλουν ερωτήματα σε μεγάλα γλωσσικά μοντέλα χρησιμοποιώντας απλά αγγλικά.

ΤοΗ JetBrains, κατασκευάστρια δημοφιλών ολοκληρωμένων περιβαλλόντων ανάπτυξης για προγραμματιστές, ανακοίνωσε την κυκλοφορία του AI Assistant, ενός βοηθού τεχνητής νοημοσύνης για προγραμματισμό που είναι πλέον διαθέσιμος σε όλα τα προϊόντα της.

Ο AI Assistant παρέχει μία διεπαφή συνομιλίας εντός των JetBrains IDEs επιτρέποντας στους προγραμματιστές να υποβάλλουν ερωτήματα σε μεγάλα γλωσσικά μοντέλα χρησιμοποιώντας απλά αγγλικά. Mπορούν να ζητούν αναθεωρήσεις κώδικα, να κάνουν ερωτήσεις, να δημιουργούν αποσπάσματα κώδικα και να επικολλούν απρόσκοπτα κώδικα που έχει δημιουργηθεί από τη AI στα project τους. Επιπλέον δυνατότητες περιλαμβάνουν τη συμπλήρωση κώδικα πολλών γραμμών, τη βοήθεια τεκμηρίωσης, τη δημιουργία δοκιμών, τη μετάφραση της βάσης κώδικα μεταξύ γλωσσών προγραμματισμού και πολλά άλλα.

Επίσης, ο βοηθός συνδέεται πολύ εύκολα με διάφορους AI παρόχους για να αξιοποιήσει το βέλτιστο μοντέλο για κάθε εργασία και πρόσβαση σε κορυφαίες πλατφόρμες όπως αυτή της  OpenΑΙ – GPT4 και της Google – Bard με διαμορφωμένους ελέγχους απορρήτου για τους οργανισμούς.

Επειδή τα συστήματα τεχνητής νοημοσύνης μπορεί να κάνουν λάθη,  η JetBrains έχει δικλείδες ασφαλείας για να αντιμετωπίσει πιθανά bugs. Η εταιρεία διερευνά μία προηγμένη τεχνική που ονομάζεται retrieval-augmented-generation για την δυναμική ενημέρωση των γνώσεων του βοηθού. Στο επίκεντρο τίθεται η ιδιοκτησία του προγραμματιστή αφού η τεχνητή νοημοσύνη θα πρέπει να ενισχύει την ανθρώπινη εργασία και όχι να αντικαθιστά τους προγραμματιστές.

Ο AI Assistant κοστίζει 10 δολάρια μηνιαίως, ενώ για μεγαλύτερες ομάδες η εταιρική τιμολόγηση ξεκινά από 20 δολάρια μηνιαίως.

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις