Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

KPMG: Παρουσίαση του παγκόσμιου πλαισίου τεχνητής νοημοσύνης “KPMG Trusted AI”

Η KPMG International ανακοίνωσε την τοποθέτηση του David Rowlands στη θέση του Global Head of AI της KPMG International, εγκαινιάζοντας ταυτόχρονα το πλαίσιο KPMG Trusted AI με στόχο να διασφαλίσει μια υπεύθυνη και ηθική προσέγγιση στον μετασχηματισμό που φέρνει η Τεχνητή Νοημοσύνη.

 

Στο πλαίσιο της συνεχούς επένδυσής της στην ανάπτυξη και υλοποίηση τεχνολογιών όπως η τεχνητή νοημοσύνη, η KPMG International ανακοίνωσε την τοποθέτηση του David Rowlands στη θέση του Global Head of AI της KPMG International, εγκαινιάζοντας ταυτόχρονα το πλαίσιο KPMG Trusted AI με στόχο να διασφαλίσει μια υπεύθυνη και ηθική προσέγγιση στον μετασχηματισμό που φέρνει η Τεχνητή Νοημοσύνη.

Σε αυτόν τον νεοσύστατο ρόλο, ο David Rowlands συνεργάζεται και συντονίζεται με ειδικούς από όλο τον παγκόσμιο οργανισμό για να βοηθήσει στην προώθηση και εφαρμογή της στρατηγικής της KPMG για την τεχνητή νοημοσύνη. Στόχος του είναι να προωθήσει την ανάπτυξη και να δώσει τη δυνατότητα στις εταιρείες-μέλη της KPMG να αξιοποιήσουν τις αναδυόμενες τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης με τρόπους εργασίας που ενισχύουν τα έργα που αναλαμβάνουν για τους πελάτες και βελτιστοποιούν την εμπειρία των εργαζομένων με υπεύθυνο, αξιόπιστο και ασφαλή τρόπο.

Μαζί με τους επαγγελματίες της KPMG από τον ελεγκτικό, φορολογικό και συμβουλευτικό κλάδο, ο David Rowlands θα προωθήσει την καινοτομία παγκοσμίως μέσω του σχεδιασμού, της ανάπτυξης και της υλοποίησης νέων υπηρεσιών με τη δύναμη της τεχνητής νοημοσύνης προκειμένου να βοηθήσει τους πελάτες να διαχειριστούν τις πλέον πιεστικές προκλήσεις, όπως η ενίσχυση της παραγωγικότητας, η προσθήκη αξίας μέσω των επαυξημένων δυνατοτήτων και συμπερασμάτων και η υιοθέτηση μιας ολιστικής προσέγγισης για την ενσωμάτωση της τεχνητής νοημοσύνης σε ολόκληρη την επιχείρηση.

Επιπλέον, ο νέος Global Head of AI θα βοηθήσει τις εταιρείες-μέλη να υιοθετήσουν και να ακολουθήσουν την ισχυρή διακυβέρνηση που περιγράφεται στην προσέγγιση KPMG Trusted AI, με βάση τις αρχές της δικαιοσύνης, της διαφάνειας, της υπευθυνότητας, της ακεραιότητας των δεδομένων, της αξιοπιστίας, της ασφάλειας, του απορρήτου και της βιωσιμότητας. Το στρατηγικό πλαίσιο της KPMG περιλαμβάνει έναν οδηγό δέκα αξόνων για να βοηθήσει στον σχεδιασμό, την κατασκευή, την ανάπτυξη και τη χρήση τεχνολογικών λύσεων τεχνητής νοημοσύνης με υπεύθυνο και ηθικό τρόπο, ενώ παράλληλα επιταχύνει τη δημιουργία αξίας και κάνει τη διαφορά για τους πελάτες, τους ανθρώπους και τις κοινότητες.

Προηγουμένως, ο David είχε διατελέσει Head of Consulting της KPMG Ηνωμένου Βασιλείου, καθώς και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του Ηνωμένου Βασιλείου και του Global Advisory Steering Group.

«Είμαι ενθουσιασμένος με τις προοπτικές της Τεχνητής Νοημοσύνης. Χάρη στη δυνατότητά τους να ενισχύουν την παραγωγικότητα με ταχύτητα και κλίμακα, τα μοντέλα τεχνητής νοημοσύνης συνεχίζουν να μετασχηματίζουν τις επιχειρήσεις και αποτελούν ένα από τα κλειδιά που θα ξεκλειδώσουν τη βιώσιμη ανάπτυξη με τρόπο που θα μας επιτρέψει μας να διαμορφώσουμε ένα καλύτερο μέλλον για τους ανθρώπους, τις εταιρείες και την κοινωνία.

Μέσω της υπεύθυνης υιοθέτησης της τεχνητής νοημοσύνης, βλέπουμε τη δυνατότητα να αξιοποιήσουμε πλήρως τη δυναμική της, συνδυάζοντας την ανθρώπινη εφευρετικότητα και την τεχνογνωσία των επαγγελματιών της KPMG με την ισχύ και τη δυνατότητα κλιμάκωσης των προγραμμάτων Τεχνητής Νοημοσύνης. Ανυπομονώ να συνεργαστώ με ανθρώπους από όλο τον κόσμο με στόχο να εδραιώσω την KPMG ως ηγετική δύναμη στην τεχνητή νοημοσύνη».

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις