Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η επενδυτική εταιρεία Coatue Management κλείνει τα γραφεία της στην Ευρώπη

Η εταιρεία με έδρα τη Νέα Υόρκη, με επικεφαλής τον Philippe Laffont, άρχισε να επενδύει πιο επιθετικά σε startups με ένα νέο αναπτυξιακό fund το 2021.

Δύο χρόνια μετά το άνοιγμα των γραφείων στο Λονδίνο της η Coatue Management, αποφάσισε το κλείσιμο των γραφείων της. Η απόφαση αυτή πάρθηκε στο πλαίσιο της  αναθεώρησης της στρατηγικής της.

Όπως αναφέρει το Bloomberg, οι επικεφαλής περιέγραψαν την απόφαση ως μια προσπάθεια «εξορθολογισμού» της επενδυτικής του προσέγγισης, δίνοντας προτεραιότητα στην τεχνογνωσία του τομέα έναντι της περιφερειακής κάλυψης.

Η Sarah Cannon, η Γενική Διευθύντρια του Coatue στο Λονδίνο σχεδιάζει να αφήσει το ρόλο που είχε στην εταιρεία αλλά θα παραμείνει ως σύμβουλος του fund. Σημειώνεται ότι ένας εκπρόσωπος του Coatue επιβεβαίωσε τις κινήσεις, αλλά αρνήθηκε να σχολιάσει οτιδήποτε άλλο, όπως και η Sarah Cannon.

Η εταιρεία με έδρα τη Νέα Υόρκη, με επικεφαλής τον Philippe Laffont, άρχισε να επενδύει πιο επιθετικά σε startups με ένα νέο αναπτυξιακό fund το 2021. Από τότε που ξεκίνησε η εταιρεία να επενδύει επιχειρηματικά υποστήριξε περίπου 100 εταιρείες.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις