Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Apple ανακοινώνει την διάθεση του Vision Pro headset στις 2 Φεβρουαρίου στις ΗΠΑ

Οι προπαραγγελίες θα ξεκινήσουν στις 19 Ιανουαρίου.

Το μεγάλο στοίχημα της Apple στο χώρο του VR και AR, το κορυφαίο headset Vision Pro είναι έτοιμο να κυκλοφορήσει στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Προσφέρει οθόνη 4K σε κάθε μάτι και επιτρέπει την εναλλαγή ανάμεσα στην επαυξημένη πραγματικότητα (AR) και την εικονική πραγματικότητα (VR) με έναν διακόπτη που βρίσκεται στο πλάι του headset. Λειτουργεί με ένα διπλό τσιπ που περιλαμβάνει το M2 τσιπ της Apple και τον νέο R1 τσιπ που ασχολείται με την επεξεργασία δεδομένων από τους ενσωματωμένους αισθητήρες, τις κάμερες και τα μικρόφωνα.

Οι χρήστες μπορούν επίσης να πλοηγηθούν στη διεπαφή χωρίς χειριστήριο, καθώς η συσκευή υποστηρίζει ανίχνευση κίνησης ματιού, κεφαλής και χεριού. Η Apple έχει παρουσιάσει κυρίως τη συσκευή ως έναν τρόπο αλληλεπίδρασης με γνωστές εφαρμογές της, όπως το FaceTime, τις Φωτογραφίες και τις Ταινίες, καθώς και για την προβολή χωρικών βίντεο που έχουν καταγραφεί με το iPhone 15 Pro.

Αυτές οι δυνατότητες είναι εφικτές επειδή το headset λειτουργεί με το visionOS, το νέο λειτουργικό σύστημα της Apple που η εταιρεία λέει ότι συνεργάζεται με τις περισσότερες εφαρμογές iPhone και iPad χωρίς να απαιτεί επιπλέον εργασία από τους προγραμματιστές. Κρίνοντας από τις επιδείξεις του headset, το Vision Pro προσφέρει μια εντυπωσιακή εμπειρία.

Το μόνο ερώτημα είναι εάν αυτό είναι αρκετό για να πείσει τους χρήστες να αγοράσουν τη συσκευή στην (υψηλή) τιμή των $3.499.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις