Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Nvidia: Θα προχωρήσει στη μαζική παραγωγή chip AI με επίκεντρο την Κίνα 

Η Nvidia στηρίζεται στα τσιπ για τη διατήρηση του μεριδίου αγοράς της στη χώρα αφού η αυστηροποίηση των εξαγωγικών περιορισμών των ΗΠΑ της απαγόρευσε την αποστολή προϊόντων.

Η αμερικανική εταιρεία κατασκευής chip Nvidia σχεδιάζει να ξεκινήσει τη μαζική παραγωγή ενός τσίπ τεχνητής νοημοσύνης που σχεδίασε για την Κίνα το δεύτερο τρίμηνο του 2024 ώστε να συμμορφωθεί με τους αμερικανικούς εξαγωγικούς κανόνες, σύμφωνα με δύο άτομα που γνωρίζουν το θέμα.

Το chip H20 είναι το ισχυρότερο από τα τρία τσιπ που ανέπτυξε η Nvidia για να ανταποκριθεί στους περιορισμούς που ανακοινώθηκαν τον Οκτώβριο. Αρχικά είχε προγραμματιστεί να κυκλοφορήσει τον περασμένο Νοέμβριο αλλά το σχέδιο αυτό καθυστέρησε με πηγές να δηλώνουν τότε στο Reuters ότι η καθυστέρηση οφειλόταν σε προβλήματα που αντιμετώπιζαν οι κατασκευαστές διακομιστών κατά την ενσωμάτωση του τσιπ.

Το Reuters ανέφερε, επικαλούμενο πηγές, ότι οι κινεζικές εταιρείες είναι απρόθυμες να αγοράσουν το υποβαθμισμένο H20 και δοκιμάζουν εγχώριες εναλλακτικές λύσεις υπό τον φόβο ότι οι ΗΠΑ θα μπορούσαν να αυστηροποιήσουν και πάλι τους περιορισμούς. Πέρυσι, η μηχανή αναζήτησης baidu παρήγγειλε τσιπ  τεχνητής νοημοσύνης από την Huawei Technologies μένοντας μακριά από την Nvidia, σύμφωνα με το Reuters.

Εκτός από το H20 η Nvidia σχεδιάζει αλλά 2 τσιπ που συμμορφώνονται με τους νέους περιορισμούς τα L20 και L2. Η εταιρεία δεν έχει ανακοινώσει ακόμη την πώληση οποιοδήποτε από τα τρία τσιπ. Στα τέλη Δεκεμβρίου κυκλοφόρησε μία τροποποιημένη έκδοση ενός προηγμένου τσιπ παιχνιδιών που έχει σχεδιαστεί για να συμμορφώνεται με τους νέους κανόνες.

Η Nvidia στηρίζεται στα τσιπ για τη διατήρηση του μεριδίου αγοράς της στη χώρα αφού η αυστηροποίηση των εξαγωγικών περιορισμών των ΗΠΑ της απαγόρευσε την αποστολή προϊόντων συμπεριλαμβανομένων των προηγμένων τσιπ A800 και H800 AI, τα οποία παρουσιάστηκαν ως εναλλακτικές λύσεις για τους κινέζους πελάτες τον Νοέμβριο του 2022 περίπου 1 μήνα αφότου οι ΗΠΑ περιόρισαν για πρώτη φορά τις εξαγωγές προηγμένων μικροτσίπ και εξοπλισμού στην Κίνα.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις