Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

NeuroVirt: Χρηματοδότηση από την Genesis Ventures για ενδυνάμωση της αποκατάστασης

Η εταιρεία επαναπροσδιορίζει το τοπίο αποκατάστασης για άτομα που αναρρώνουν από κινητικά προβλήματα. Αναπτύχθηκε από τη Δρ. Εύα Γρηγορίου, βραβευμένη επιχειρηματία με εμπειρία στις Κλινικές και Κινητικές Νευροεπιστήμες.

Η NeuroVirt ανακοινώνει την πρωτοποριακή λύση λογισμικού της που αξιοποιεί την τεχνολογία αιχμής στην εικονική πραγματικότητα (VR) και την τεχνητή νοημοσύνη (AI). Η εταιρεία επαναπροσδιορίζει το τοπίο αποκατάστασης για άτομα που αναρρώνουν από κινητικά προβλήματα. Αναπτύχθηκε από τη Δρ. Εύα Γρηγορίου, βραβευμένη επιχειρηματία με εμπειρία στις Κλινικές και Κινητικές Νευροεπιστήμες.

Η NeuroVirt έχει συγκεντρώσει με επιτυχία πάνω από 2 εκατομμύρια δολάρια σε δημόσια και ιδιωτική χρηματοδότηση, συμπεριλαμβανομένου του Business Angels VC, Genesis Ventures, για να κλιμακώσει την τεχνολογία και τις υπηρεσίες της στις αγορές του Ηνωμένου Βασιλείου και των ΗΠΑ

Τα υπερφορτωμένα συστήματα υγειονομικής περίθαλψης και οι παραδοσιακές χειρωνακτικές ασκήσεις συχνά υπολείπονται στην παροχή της έντασης και της δέσμευσης που απαιτούνται για τη βέλτιστη ανάκαμψη, οδηγώντας σε περιορισμένα αποτελέσματα και απογοήτευση τόσο για τους ασθενείς όσο και για τους κλινικούς ιατρούς. Η NeuroVirt παρεμβαίνει ως παράγοντας αλλαγής του παιχνιδιού, προσφέροντας μια ολοκληρωμένη και ελκυστική λύση που αντιμετωπίζει αυτά τα κρίσιμα κενά.

Στην καρδιά του NeuroVirt βρίσκεται μια καθηλωτική εμπειρία VR που παιχνιδοποιεί τη διαδικασία αποκατάστασης και παρέχει πρωτοφανείς αναλύσεις δεδομένων για κλινική παρακολούθηση. Σε αντίθεση με τις τυπικές ασκήσεις που βασίζονται σε tablet, τους δαπανηρούς εξωσκελετούς που συνδέονται με την κλινική ή άλλο συναρπαστικό λογισμικό VR, το NeuroVirt ενσωματώνει αλγόριθμους AI, οι οποίοι παρακολουθούν και διορθώνουν συνεχώς τις κινήσεις των ασθενών σε πραγματικό χρόνο κατά τη διάρκεια ασκήσεων, διασφαλίζοντας ότι οι ασθενείς εκτελούν σωστά μοτίβα κίνησης. Αυτό αποτρέπει τις αντισταθμιστικές κινήσεις και μεγιστοποιεί την αποτελεσματικότητα κάθε συνεδρίας. Εξαλείφοντας τα λανθασμένα μοτίβα κίνησης, το NeuroVirt ενισχύει σημαντικά τα αποτελέσματα της αποκατάστασης.

Η ευελιξία του NeuroVirt καλύπτει ένα φάσμα καταστάσεων, συμπεριλαμβανομένων των μετα-εγκεφαλικών επεισοδίων, των τραυματικών εγκεφαλικών βλαβών, των τραυματισμών του νωτιαίου μυελού, της σκλήρυνσης κατά πλάκας, της νόσου του Πάρκινσον και των μυοσκελετικών παθήσεων. Η προσαρμοστικότητά του σε διάφορους βαθμούς βλάβης και η ικανότητά του επιτρέπει στους ασθενείς όλων των επιπέδων να επωφεληθούν από την εξατομικευμένη, ολοκληρωμένη αποκατάσταση.

«Με τη NeuroVirt, εγκαινιάζουμε μια νέα εποχή αποκατάστασης», δήλωσε η Δρ. Εύα Γρηγορίου, ιδρύτρια της NeuroVirt. «Στόχος μας είναι να ενδυναμώσουμε τα άτομα στο ταξίδι ανάρρωσής τους, παρέχοντας μια λύση που όχι μόνο ενισχύει την τήρηση και τη δέσμευση, αλλά και εξασφαλίζει βέλτιστα αποτελέσματα αποκατάστασης».

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις