Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Σε άνθιση η αγορά των μεταχειρισμένων κινητών

Εταιρείες όπως η Everphone, η Flip, η Pandas και η Finloup έχουν αναδειχθεί ως βασικοί παίκτες σε αυτόν τον κλάδο, προσφέροντας ένα ευρύ φάσμα αξιόπιστων και οικονομικά προσιτών συσκευών.

Η αγορά των μεταχειρισμένων, refurbished smartphones, γνωρίζει αξιοσημείωτη άνοδο τα τελευταία χρόνια. Αυτή η αύξηση μπορεί να αποδοθεί σε έναν συνδυασμό παραγόντων που έχουν καταστήσει τις συσκευές αυτές μια ελκυστική επιλογή για τους καταναλωτές. Με την αυξανόμενη περιβαλλοντική συνείδηση, οι άνθρωποι επιλέγουν όλο και περισσότερο τα refurbished smartphones ως βιώσιμη εναλλακτική λύση αντί να αγοράσουν καινούριες συσκευές. Επιπλέον, ο παράγοντας προσιτή τιμή παίζει σημαντικό ρόλο, καθώς οι συσκευές αυτές προσφέρουν σημαντική εξοικονόμηση χρημάτων. Επιπλέον, οι εξελίξεις στις διαδικασίες επισκευής διασφαλίζουν ότι αυτά τα smartphones ελέγχονται και επισκευάζονται διεξοδικά, παρέχοντας στους καταναλωτές αξιόπιστες και υψηλής ποιότητας συσκευές.

Εταιρείες όπως η γερμανική Everphone, αλλά και οι “δικές” μας Flip, η Pandas και η Finloup έχουν αναδειχθεί ως βασικοί παίκτες σε αυτόν τον κλάδο στην Ευρώπη αλλά και στην Ελλάδα, προσφέροντας ένα ευρύ φάσμα αξιόπιστων και οικονομικά προσιτών συσκευών. Καθώς η ζήτηση συνεχίζει να αυξάνεται, αυτές οι εταιρείες είναι έτοιμες να καλύψουν τις ανάγκες των καταναλωτών που αναζητούν οικονομικά αποδοτικές και βιώσιμες λύσεις για συσκευές κινητής.

Η Everphone, η κορυφαία πλατφόρμα Device-as-a-Service για εταιρικά smartphones και tablets, προσφέρει ένα ευρύ φάσμα συσκευών που υποβάλλονται σε αυστηρές διαδικασίες δοκιμών και επισκευών. Τα smartphone τους συνοδεύονται από εγγυήσεις και ελέγχονται διεξοδικά για να διασφαλιστεί η βέλτιστη λειτουργικότητα. Οι κινητές συσκευές είναι ισχυρά εργαλεία εργασίας, αλλά έχουν επίσης αντίκτυπο στο περιβάλλον και η εταιρεία αποσκοπεί στην ενίσχυση της βιωσιμότητας της χρήσης τους.

Πρόκειται για κορυφαίο παίκτη στην αγορά, που συγκέντρωσε πρόσφατα 270 εκατομμύρια ευρώ σε έναν γύρο χρηματοδότησης Series D με επικεφαλής τη Citigroup, τη Phoenix Insurance και την KfW, με στόχο την περαιτέρω προώθηση της βιώσιμης χρήσης συσκευών μεταξύ των επιχειρηματικών πελατών.

Η Everphone εστιάζει επίσης στην αξιοποίηση νέων εμπορικών ομάδων χρηστών και στην ενίσχυση των δυνατοτήτων API για την παροχή δεδομένων Business Intelligence και ESG. Ήδη, πάνω από το 50% όλων των τελικών συσκευών διαχειρίζονται μέσω του API Everphone. Στον τομέα της βιωσιμότητας, η πλατφόρμα επιτρέπει στις μεγάλες εταιρείες να ανταποκρίνονται εύκολα σε κρίσιμες απαιτήσεις υποβολής εκθέσεων ESG για βιώσιμες στρατηγικές πληροφορικής. Επιπλέον, η προσφορά ασφάλειας στον κυβερνοχώρο της Everphone εξασφαλίζει το υψηλότερο επίπεδο ασφάλειας δεδομένων στις συσκευές, αντιμετωπίζοντας μια βασική πρόκληση για τα στελέχη πληροφορικής.

Στην Everphone, τοποθετούν την κυκλική οικονομία στο επίκεντρο και την εφαρμόζουν στην υπηρεσία ενοικίασης smartphone και tablet. Η ιδέα είναι να επεκτείνουν τη χρήση των συσκευών με την επαναχρησιμοποίησή τους. Στόχος είναι να δώσουν σε κάθε συσκευή έναν δεύτερο κύκλο ζωής.

Η Flip είναι μια ελληνική εταιρεία που ειδικεύεται σε refurbished smartphones. Εστιάζει στην παροχή συσκευών υψηλής ποιότητας σε ανταγωνιστικές τιμές. Οι συσκευές της Flip υποβάλλονται σε εκτεταμένες δοκιμές και σε αυστηρή διαδικασία τεχνικού ελέγχου, έως και 67 δοκιμές υλικού, λογισμικού και αισθητικής κατάστασης ώστε το κινητό που φτάνει στον αγοραστή να λειτουργεί άψογα, διασφαλίζοντας ότι πληρούν αυστηρά πρότυπα ποιότητας. Με μια φιλική προς το χρήστη διαδικτυακή πλατφόρμα, η Flip προσφέρει μια απρόσκοπτη εμπειρία αγοράς, καθιστώντας το μια δημοφιλή επιλογή μεταξύ των καταναλωτών που έχουν επίγνωση του προϋπολογισμού.

Η Flip, η καινοτόμα αυτή startup, που αγοράζει μεταχειρισμένα ηλεκτρονικά είδη και τα επαναφέρει στην αγορά σαν καινούργια, επαναπροσδιορίζει την έννοια του refurbished για τα smartphones και τα tablets. Η εταιρεία προσφέρει στις αγοραπωλησίες ποιότητα, ευκολία και ασφάλεια. Η ομάδα των εξειδικευμένων τεχνικών της, αναλαμβάνει την επισκευή του κινητού, ανεξάρτητα από την κατάσταση στην οποία βρίσκεται, και την επανατοποθέτησή του στην αγορά.

Η Pandas είναι ένα πολύ γνωστό όνομα στην αγορά refurbished smartphone, προσφέροντας μια ποικιλία συσκευών από διάφορες μάρκες. Είναι αφοσιωμένη στη δέσμευσή της για βιωσιμότητα, καθώς επισκευάζει και ανακυκλώνει smartphones για να μειώσει τα ηλεκτρονικά απόβλητα. Η Pandas διασφαλίζει ότι όλες οι συσκευές υποβάλλονται σε διεξοδικές διαδικασίες δοκιμών και επισκευών, παρέχοντας στους πελάτες αξιόπιστες και προσιτές επιλογές.

Η Pandas έχει σχεδιάσει μία καινοτόμα και ολοκληρωμένη λύση, με τη μορφή ενός “Pandas ATM”, όπου οι καταναλωτές μπορούν να μεταπωλήσουν ένα smartphone που έχουν στην κατοχή τους σε τιμή που ανταποκρίνεται απόλυτα στην αξία και τα τεχνικά χαρακτηριστικά της συσκευής.

Ο καταναλωτής τοποθετεί τη συσκευή του στο “Pandas ATM”, στο οποίο έχει τοποθετηθεί μια ασύρματη τεχνολογία ανάκτησης του IMEI, του μοναδικού αριθμού που συνοδεύει κάθε κινητό τηλέφωνο από την έναρξη του κύκλου ζωής του. Μέσω του IMEI ανακτώνται πληροφορίες όπως το μοντέλο, το έτος κατασκευής και ο χρόνος της πρώτης ενεργοποίησης. Το “Pandas ATM” διεξάγει επίσης σειρά διαγνωστικών ελέγχων, καθώς και ελέγχους με τη χρήση τεχνολογίας machine vision για τυχόν φθορές στην οθόνη ή σε άλλα σημεία της συσκευής. Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας ο καταναλωτής λαμβάνει μία δεσμευτική προσφορά και, εφόσον συμφωνήσει σε αυτή, λαμβάνει εκπτωτικό κουπόνι για άμεσες αγορές από το συνεργαζόμενο κατάστημα.

Η λύση που έχει αναπτύξει η Pandas.io περιλαμβάνει τέσσερις διεθνώς κατοχυρωμένες ευρεσιτεχνίες και επιταχύνει δραστικά τη μεταπώληση ενός μεταχειρισμένου smartphone. Η λύση της εταιρείας συμβάλλει με καθοριστικό τρόπο στην προώθηση της βιωσιμότητας και της κυκλικής οικονομίας, επιμηκύνοντας τον χρόνο ζωής των συσκευών και αποτρέποντας την ανεξέλεγκτη απόρριψή τους.

Η Finloup, μία ελληνική fintech εταιρεία, θέλει να βοηθήσει τις επιχειρήσεις να αποκτήσουν προσιτή και εύκολη πρόσβαση σε προϊόντα και υπηρεσίες που εξυπηρετούν τις ανάγκες τους, μέσα από καινοτόμα καταναλωτικά μοντέλα. Πυρήνας της στρατηγικής της είναι να συμβάλλει σε ένα πιο βιώσιμο μέλλον μέσα από την κυκλική οικονομία, στοχεύοντας σε λιγότερα τοξικά απόβλητα και πιο συνετή χρήση των φυσικών πόρων του πλανήτη.

Η εταιρεία προσφέρει ευέλικτο leasing ηλεκτρονικών συσκευών, βοηθώντας τις επιχειρήσεις να μισθώσουν προϊόντα τεχνολογίας πληρώνοντας ένα χαμηλό ποσό κάθε μήνα. Παρέχει τα πιο εξελιγμένα, κορυφαία τεχνολογικά μοντέλα ώστε να ενισχύεται η παραγωγικότητα και η ποιότητα της δουλειάς, μειώνοντας παράλληλα το ανθρακικό αποτύπωμα. Προωθεί τη χρήση αντί της ιδιοκτησίας κάνοντας την τεχνολογία λίγο πιο πράσινη.

Η αυξανόμενη ζήτηση για refurbished smartphones μπορεί να αποδοθεί σε διάφορους παράγοντες. Πρώτον, η οικονομική προσιτότητα διαδραματίζει σημαντικό ρόλο, καθώς αυτές οι συσκευές τιμολογούνται χαμηλότερα από τις ολοκαίνουργιες αντίστοιχες. Αυτό τις καθιστά μια ελκυστική επιλογή για καταναλωτές που ξέρουν το διαθέσιμο budget τους και εξακολουθούν να επιθυμούν την τελευταία λέξη της τεχνολογίας.

Επίσης, η αυξανόμενη ευαισθητοποίηση σχετικά με την περιβαλλοντική βιωσιμότητα έχει οδηγήσει σε αύξηση της ζήτησης για refurbished smartphones. Επιλέγοντας αυτές τις συσκευές, οι καταναλωτές συμβάλλουν στη μείωση των ηλεκτρονικών αποβλήτων και στην παράταση της διάρκειας ζωής των ηλεκτρονικών προϊόντων.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις