Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Sirius Aviation λανσάρει πρωτοποριακά αεροσκάφη υδρογόνου VTOL σε συνεργασία με την BMW Designworks

Αναπτύσσεται σε συνεργασία με την BMW Designworks και το Sauber Group και αντιπροσωπεύει ένα σημαντικό άλμα για τις  βιώσιμες αερομεταφορές, με επίκεντρο την καινοτομία, τη βιωσιμότητα και την ασφάλεια.

Η Sirius Aviation AG, η ελβετική αεροπορική startup, παρουσιάζει το πρωτοποριακό Sirius Jet, ένα αεροσκάφος κάθετης απογείωσης και προσγείωσης (VTOL) που τροφοδοτείται από υδρογόνο. Αναπτύσσεται σε συνεργασία με την BMW Designworks και το Sauber Group και αντιπροσωπεύει ένα σημαντικό άλμα για τις  βιώσιμες αερομεταφορές, με επίκεντρο την καινοτομία, τη βιωσιμότητα και την ασφάλεια.
Το Sirius Jet δεν είναι απλώς ένα ακόμη αεροσκάφος, έρχεται να αλλάξει τα δεδομένα. Με τις δυνατότητες υψηλής απόδοσης και το σύστημα πρόωσης υδρογόνου μηδενικών εκπομπών, συνδυάζει την αποδοτικότητα της αεροδυναμικής των τζετ με την ευελιξία των αεροπλάνων και των ελικοπτέρων. Αυτός ο μοναδικός συνδυασμός επιτρέπει εκτεταμένες αποστάσεις πτήσης, εντυπωσιακές ταχύτητες και μεγάλα υψόμετρα, ενώ λειτουργεί σε σχεδόν αθόρυβα επίπεδα. Το Sirius Jet θέτει ένα νέο βιομηχανικό πρότυπο με την τεχνολογία αιχμής, τον εντυπωσιακό σχεδιασμό και τη μηχανική ακριβείας.
Προγραμματισμένο για κυκλοφορία το 2025, το Sirius Jet θα είναι διαθέσιμο σε δύο εκδόσεις: το Sirius Business Jet και το Sirius Millennium Jet. Το Sirius Business Jet είναι προσαρμοσμένο για να καλύπτει τις ανάγκες των χρηστών ιδιωτικών τζετ, με αξιοσημείωτη εμβέλεια πτήσης 1850 χιλιομέτρων, ταχύτητα 600 χλμ/ώρα και δυνατότητα υψομέτρου περίπου 9.000 μέτρων. Με εξαιρετικά αθόρυβο επίπεδο θορύβου 60dBa, το Sirius Business Jet προσφέρει μια πολυτελή και γαλήνια ταξιδιωτική εμπειρία για έως και 3 επιβάτες.
Όσον αφορά τον τομέα της εμπορικής αεροπορίας, το Sirius Millennium Jet πρόκειται να φέρει επανάσταση στον κλάδο. Με εμβέλεια πτήσης 1040 χιλιομέτρων, ταχύτητα 600 χλμ/ώρα και δυνατότητα υψομέτρου περίπου 9.000 μέτρα, αυτό το αεροσκάφος μηδενικών εκπομπών θα μεταμορφώσει τον τρόπο με τον οποίο ταξιδεύουν οι άνθρωποι. Φιλοξενώντας έως και 5 επιβάτες, το Sirius Millennium Jet εξασφαλίζει ένα άνετο και οικολογικό ταξίδι για όλους.
Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις