Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Mark Zuckerberg: Η Meta εντείνει τις προσπάθειες για την τεχνητή νοημοσύνη

Συνέδεσε τις επενδύσεις AI με τον άξονα στο όραμα metaverse που βασίζεται σε AR/VR που τον ενέπνευσε να αλλάξει το όνομα της εταιρείας σε Meta το 2021.

 

Ο διευθύνων σύμβουλος της Meta, Mark Zuckerberg, δήλωσε την Πέμπτη ότι η εταιρεία φέρνει την ερευνητική της ομάδα AI «πιο κοντά» για να επικεντρωθεί στην τεχνητή νοημοσύνη, καταβάλλοντας μεγαλύτερη προσπάθεια για την εισαγωγή της τεχνολογίας σε προϊόντα της εταιρείας.

Η Meta, μητρική εταιρεία του Facebook, του Instagram, του WhatsApp και του Threads, είχε επικεντρωθεί στην ανάπτυξη του metaverse, η οποία όμως δεν έχει αποφέρει καρπούς. Η συζήτηση μάλιστα πλέον έχει μετατοπιστεί από το metaverse, στην γενετική τεχνητή νοημοσύνη.

Ο γίγαντας των μέσων κοινωνικής δικτύωσης χτίζει την υποδομή του για να φιλοξενήσει 350.000 τσιπακια από τον σχεδιαστή τσιπ Nvidia μέχρι το τέλος του έτους, δήλωσε ο Zuckerberg σε αναρτήσεις στο Instagram και το Threads της Meta.

Η Meta προσπάθησε να αναπτύξει το υπολογιστικό της οπλοστάσιο για να υποστηρίξει μια κινητοποίηση γύρω από τη γενετική τεχνητή νοημοσύνη τον περασμένο χρόνο, μετά από χρόνια παραγωγής κορυφαίας έρευνας σχετικά με την τεχνολογία μέσω της ομάδας FAIR.

Η εταιρεία συγκάλεσε μια ομάδα GenAI πέρυσι για να ηγηθεί μιας προσπάθειας να αλλάξει αυτό μετά την επιτυχία του chatbot ChatGPT της OpenAI στα τέλη του 2022.

Από τότε, η Meta κυκλοφόρησε μια εμπορική έκδοση του μοντέλου μεγάλης γλώσσας Llama, διαφημιστικά εργαλεία που μπορούν να δημιουργήσουν φόντο εικόνας από μηνύματα κειμένου και ένα chatbot “Meta AI” στο οποίο παρέχει άμεση πρόσβαση μέσω των έξυπνων γυαλιών Ray-Ban.

Στις αναρτήσεις του την Πέμπτη, ο Zuckerberg δήλωσε ότι η εταιρεία εκπαιδεύει επί του παρόντος μια τρίτη έκδοση του μοντέλου Llama.

Συνέδεσε επίσης τις επενδύσεις AI με τον άξονα στο όραμα metaverse που βασίζεται σε AR/VR που τον ενέπνευσε να αλλάξει το όνομα της εταιρείας σε Meta το 2021, λέγοντας ότι οι άνθρωποι θα «χρειαστούν νέες συσκευές» όπως γυαλιά για αλληλεπίδραση με AI.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις