Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Earlybird Health: Κλείνει το τελευταίο fund στα 173 εκατ. ευρώ, για επενδύσεις σε ευρωπαϊκές εταιρείες healthtech

Η Earlybird αναφέρει ότι αυτό το νέο ταμείο είναι σημαντικά μεγαλύτερο από το προηγούμενο, γεγονός που υποδηλώνει αυξημένο ενδιαφέρον από επενδυτές στον τομέα της υγείας.

Η Earlybird Health, η μονάδα του Earlybird Venture Capital που επικεντρώνεται στις επενδύσεις στον κλάδο της υγείας, ανακοίνωσε σήμερα το τελικό κλείσιμο του τελευταίου ταμείου της στα 173 εκατομμύρια ευρώ.
Η Earlybird αναφέρει ότι αυτό το νέο ταμείο είναι σημαντικά μεγαλύτερο από το προηγούμενο, γεγονός που υποδηλώνει αυξημένο ενδιαφέρον από επενδυτές στον τομέα της υγείας.
Το Earlybird Health Fund λέει ότι θα συνεχίσει να επενδύει σε ευρωπαϊκές εταιρείες τεχνολογίας υγείας από πρώιμο στάδιο μέσω της δύσκολης διαδικασίας απόκτησης ρυθμιστικής έγκρισης και εμπορευματοποίησης.
Συγκεκριμένα, το Ταμείο απευθύνεται σε εταιρείες που δραστηριοποιούνται στους τομείς της ψηφιακής υγείας, της διάγνωσης, των ιατρικών συσκευών, των εργαλείων έρευνας και ανάπτυξης και της βιοφαρμακευτικής.
Η Earlybird Health έχει ήδη αρχίσει να αναπτύσσει κεφάλαια από αυτό το νέο ταμείο, επενδύοντας στις ImCheck Therapeutics, Oculis, Grey Wolf Therapeutics και Ariceum Therapeutics.
Η Earlybird Health και η Earlybird Venture Capital επιδιώκουν να αξιοποιήσουν την τεχνολογία για να αποκτήσουν ένα ξεχωριστό πλεονέκτημα είναι μέσω της ιδιόκτητης τεχνολογίας Eagle Eye.
Αυτό το εσωτερικό εργαλείο AI παρέχει στο Earlybird πρώιμες αναφορές ανίχνευσης, τόσο αναδεικνύοντας πιθανές ανερχόμενες νεοσύστατες επιχειρήσεις για επενδύσεις όσο και συλλέγοντας πληροφορίες για καθιερωμένες εταιρείες.
Το νεότερο fund της Earlybird Health κατέχει μοναδική θέση όσον αφορά τις ευρωπαϊκές εταιρείες Venture Captial που επενδύουν στον τομέα της υγείας, καθώς είναι το μόνο με τους ασφαλιστές δημόσιας υγείας ως κύριους επενδυτές.
Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις