Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Mastercard Strive: Έως 500.000 ευρώ επιδότηση σε μικρές επιχειρήσεις και Startups

Οι μικρές επιχειρήσεις αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της ευρωπαϊκής οικονομίας, αντιπροσωπεύοντας πάνω από το 99% όλων των επιχειρήσεων και παρέχοντας απασχόληση σε εκατομμύρια ανθρώπους. Ωστόσο, αντιμετωπίζουν σημαντικές προκλήσεις στην ψηφιακή εποχή, συμπεριλαμβανομένης της περιορισμένης πρόσβασης σε κεφάλαια, της έλλειψης ψηφιακών δεξιοτήτων και των ανησυχιών σχετικά με την ασφάλεια των ψηφιακών δραστηριοτήτων τους.

Για την αντιμετώπιση αυτών των προκλήσεων το Center for Inclusive Growth της Mastercard έχει δημιουργήσει το πρόγραμμα Strive EU, με στόχο την ενίσχυση της ανθεκτικότητας και της ανάπτυξης των ευρωπαϊκών μικρών επιχειρήσεων, αναδεικνύοντας νέες καινοτομίες που τις βοηθούν να αποκτήσουν κεφάλαια, να γίνουν ψηφιακές και να αποκτήσουν πρόσβαση δίκτυα και τεχνογνωσία.

Το πρόγραμμα Strive EU αποτελείται από δύο κύριες συνιστώσες: το Ταμείο Καινοτομίας και τη στήριξη του επιχειρηματικού οικοσυστήματος. Το Ταμείο Καινοτομίας θα διαθέσει συνολικά 4,5 εκατ. ευρώ σε έως και 15 επιλεγμένες μικρές επιχειρήσεις από όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ και θα τους παράσχει τεχνική βοήθεια, καθοδήγηση και χρήματα.

Συγκεκριμένα, το Ταμείο Καινοτομίας θα προσφέρει:

Πρόσβαση σε κεφάλαια: Οι μικρές επιχειρήσεις συχνά δυσκολεύονται να έχουν πρόσβαση στη χρηματοδότηση που χρειάζονται για να αναπτυχθούν και να επεκταθούν για αυτό το λόγο το πρόγραμμα προσφέρει μέχρι 500.000 ευρώ για τις επιχειρήσεις για αναπτύξουν τις λύσεις τους σε 12 με 18 μήνες.

Μετάβαση στην ψηφιακή εποχή: Οι ψηφιακές τεχνολογίες προσφέρουν στις μικρές επιχειρήσεις νέες ευκαιρίες προσέγγισης πελατών, εξορθολογισμού των λειτουργιών και βελτίωσης της αποδοτικότητας. Ωστόσο, πολλές μικρές επιχειρήσεις δεν διαθέτουν τις ψηφιακές δεξιότητες και τους πόρους για να επωφεληθούν από αυτές τις ευκαιρίες. Το Ταμείο Καινοτομίας θα αναζητήσει λύσεις που θα βοηθήσουν τις μικρές επιχειρήσεις να μεταβούν στην ψηφιακή εποχή, είτε μέσω προγραμμάτων κατάρτισης, εργαλείων ψηφιακού μάρκετινγκ ή πλατφορμών ηλεκτρονικού εμπορίου.

Δίκτυα και τεχνογνωσία: Οι μικρές επιχειρήσεις μπορούν να επωφεληθούν σε μεγάλο βαθμό από την πρόσβαση σε δίκτυα άλλων επιχειρήσεων, μέντορες και εμπειρογνώμονες που μπορούν να παρέχουν καθοδήγηση και υποστήριξη όπως για παράδειγμα μέσω του Mastercard StartPath.

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στον δικτυακό τόπο του προγράμματος.

Οι αιτήσεις έχουν ανοίξει και θα παραμείνουν ανοικτές μέχρι τις 11 Μαρτίου 2024. Αιτήσεις μπορούν να γίνουν εδώ.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις