Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Google Chrome: Φέρνει το εργαλείο AI “Help me write” που ολοκληρώνει τις προτάσεις για εσάς

Το "Help me write" με τεχνητή νοημοσύνη, υποστηρίζεται από το Gemini για το πρόγραμμα περιήγησης Chrome με στόχο να βοηθήσει τους χρήστες να γράψουν ή να βελτιώσουν κείμενο με βάση το περιεχόμενο της ιστοσελίδας.

Η Google έχει αρχίσει να κυκλοφορεί το “Help me write” , με τεχνητή νοημοσύνη που υποστηρίζεται από το Gemini για το πρόγραμμα περιήγησης Chrome με στόχο να βοηθήσει τους χρήστες να γράψουν ή να βελτιώσουν κείμενο με βάση το περιεχόμενο της ιστοσελίδας. Μετά τη σταθερή κυκλοφορία του Chrome M122 την Τρίτη, ο νέος βοηθός γραφής είναι πλέον διαθέσιμος για δοκιμή σε υπολογιστές Mac και Windows για αγγλόφωνους χρήστες Chrome στις ΗΠΑ.

Το “Help me write” επικεντρώνεται στην παροχή προτάσεων γραφής για περιεχόμενο σύντομης μορφής, όπως η συμπλήρωση ψηφιακών ερευνών και κριτικών, η ερώτηση σχετικά με πληροφορίες προϊόντων ή η σύνταξη περιγραφών για αντικείμενα που πωλούνται στο διαδίκτυο. Η Google λέει ότι το εργαλείο μπορεί να κατανοήσει το πλαίσιο της ιστοσελίδας στην οποία βρίσκεστε για να αντλήσει σχετικές πληροφορίες στις προτάσεις της, επισημαίνοντας βασικά χαρακτηριστικά που αναφέρονται στη σελίδα προϊόντος για στοιχεία στα οποία αφήνετε μια κριτική.

Η λειτουργία “Help me write” έχει υποστεί κάποιες οπτικές αλλαγές από τότε που ανακοινώθηκε για πρώτη φορά για το Gmail κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης I/O της Google τον περασμένο Μάιο. Εμφανίζεται τώρα ως παράθυρο εφαρμογής δίπλα στα πεδία κειμένου της ιστοσελίδας με ξεχωριστές επιλογές για την προσαρμογή του μήκους και του τόνου. Η έκδοση Chrome προσφέρει παρόμοια λειτουργικότητα με αυτή που κυκλοφόρησε η Microsoft για την αναζήτηση Edge και Bing πέρυσι.

Οι χρήστες στις ΗΠΑ θα πρέπει να ενεργοποιήσουν το Experimental AI του Chrome για να χρησιμοποιήσουν τη λειτουργία, την οποία μπορείτε να βρείτε κάνοντας κλικ στις Ρυθμίσεις στο μενού με τις τρεις κουκκίδες στην επιφάνεια εργασίας του Chrome και, στη συνέχεια, μεταβαίνοντας στη σελίδα Experimental AI. Από εκεί, κάντε κλικ στο “Δοκιμάστε πειραματικές λειτουργίες AI” και επιλέξτε “Βοηθήστε με να γράψω” και στη συνέχεια “επανεκκίνηση”. Στη συνέχεια, οι χρήστες μπορούν να πλοηγηθούν σε μια ιστοσελίδα στο Chrome και να κάνουν δεξί κλικ σε ένα ανοιχτό πεδίο κειμένου για να χρησιμοποιήσουν τη λειτουργία βοηθού γραφής.

Η σελίδα υποστήριξης της Google περιλαμβάνει μια δήλωση αποποίησης ευθυνών που λέει στους χρήστες να μην παρέχουν προσωπικά στοιχεία όπως το όνομα, το τηλέφωνο, τη διεύθυνση, τον αριθμό κοινωνικής ασφάλισης ή τα στοιχεία της πιστωτικής κάρτας τους στη λειτουργία και ότι το εργαλείο δεν πρέπει να χρησιμοποιείται σε ιστότοπους που περιέχουν προσωπικές ή ευαίσθητες πληροφορίες. Αλλά αν εισάγετε τέτοιες πληροφορίες, η Google λέει ότι το Chrome δεν θα το χρησιμοποιήσει για σκοπούς εκπαίδευσης μοντέλων.

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις