Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Εταιρείες κρυπτογράφησης και blockchain: Πάνω από 90 δισ. δολάρια σε χρηματοδότηση

Από το 2017, έχουν ανακοινωθεί περισσότερες από 9.500 επενδύσεις στον κλάδο.

Τα κρυπτονομίσματα και το blockchain αποτελούν σχετικά νέους κλάδους που έχουν τραβήξει όμως μεγάλο ενδιαφέρον, προσοχή και χρηματοδότηση. Το συνολικό ποσό που επενδύθηκε σε εταιρείες κρυπτογράφησης και blockchain έχει ξεπεράσει τα 90 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με την The Block Research.

Περισσότερες από 50 συμφωνίες μέχρι στιγμής αυτό το μήνα βοήθησαν τη χρηματοδότηση να ξεπεράσει το όριο των 90 δισεκατομμυρίων δολαρίων, επίσης σύμφωνα με στοιχεία της The Block Research, η οποία παρακολουθεί τις ροές κεφαλαίων στον σχετικά νέο τομέα από το 2017.

Το Block Research διαχωρίζει τις νέες ανακοινώσεις χρηματοδότησης σε ξεχωριστές κατηγορίες: web3, υποδομές, DeFi, NFTs/gaming, χρηματοοικονομικές υπηρεσίες κρυπτογράφησης, συναλλαγές, δεδομένα και αναλυτικά στοιχεία και, τέλος, επιχειρήσεις. Από την αρχή του έτους, περισσότερες από 230 συμφωνίες έχουν αναφερθεί για το συνολικό ποσό των σχεδόν 1,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με τα στοιχεία.

Μέχρι στιγμής για το 2024, η συντριπτική πλειοψηφία της χρηματοδότησης έχει διατεθεί σε έργα DeFi, υποδομών, NFT/gaming και web3. Οι επενδυτές επιχειρηματικών κεφαλαίων και οι επενδυτές που συμμετέχουν σε γύρους χρηματοδότησης περιλαμβάνουν τις Animoca Brands, Polychain Capital, Framework Ventures και Shima Capital. Σε μία από τις επενδύσεις υψηλότερου προφίλ αυτού του μήνα, η Tether, μαζί με τον συνιδρυτή της Solana, Anatoly Yakovenko, συμμετείχαν σε μια επένδυση Series A ύψους 25 εκατομμυρίων δολαρίων στην εταιρεία crypto πληρωμών μέσω κινητού Oobit.

Εκτός της συμφωνίας της Oobit, οι περισσότερες ανακοινώσεις χρηματοδότησης αφορούσαν εισφορές κεφαλαίου κάτω των 10 εκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με τα στοιχεία. Ο αριθμός των νέων συμφωνιών που συνάπτονται κάθε μήνα παρέμεινε σχετικά σταθερός για αρκετούς μήνες, παρά το γεγονός ότι τα ποσά σε δολάρια υπολείπονται σημαντικά των επενδυτικών επιπέδων που παρατηρήθηκαν το 2021 και το 2022.

Από το 2017, έχουν ανακοινωθεί περισσότερες από 9.500 επενδύσεις στον κλάδο, σύμφωνα με στοιχεία της The Block Research.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις