Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Figure AI: Συγκέντρωσε 675 εκατ. δολάρια, σε αποτίμηση 2,6 δισ. δολαρίων από επενδυτές όπως ο Jeff Bezos, η Nvidia και η Microsoft

Το Venture Fund της Intel ήταν επίσης μέρος του επενδυτικού γύρου της Figure μαζί με την Ark Invest της Cathie Wood, την Align Ventures και τον υφιστάμενο επενδυτή Parkway Venture Capital. 

Η Figure AI, μια startup που κατασκευάζει ανθρωποειδή ρομπότ που μπορούν να εκτελούν επικίνδυνες και δύσκολες εργασίες, έλαβε μεγάλη ψήφο εμπιστοσύνης από μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα της τεχνητής νοημοσύνης. Η εταιρεία δήλωσε την Πέμπτη ότι συγκέντρωσε 675 εκατομμύρια δολάρια σε αποτίμηση 2,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων από επενδυτές όπως ο Jeff Bezos, η Nvidia και η Microsoft.

Ιδρύθηκε το 2022 και έχει αναπτύξει ένα ρομπότ γενικής χρήσης, που ονομάζεται Figure 01, που μοιάζει και κινείται σαν άνθρωπος. Η εταιρεία βλέπει τα ρομπότ της να χρησιμοποιούνται στην κατασκευή, τη ναυτιλία και την εφοδιαστική, την αποθήκευση και το λιανικό εμπόριο, όπου οι ελλείψεις εργατικού δυναμικού είναι οι πιο σοβαρές, αν και τα μηχανήματά της δεν προορίζονται για στρατιωτικές ή αμυντικές εφαρμογές.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, η εταιρεία κυκλοφόρησε ένα βίντεο που δείχνει το Figure 01 σε δράση. Το ρομπότ, συνδεδεμένο με ένα λουρί, περπατά στα δύο πόδια και χρησιμοποιεί τα χέρια του με πέντε δάχτυλα για να πάρει ένα πλαστικό κιβώτιο, στη συνέχεια περπατά αρκετά ακόμη βήματα πριν τοποθετήσει το κουτί σε έναν μεταφορικό ιμάντα.

Ο απώτερος στόχος της εταιρείας είναι το Figure 01 να είναι σε θέση να εκτελεί καθημερινές εργασίες αυτόνομα. Η εταιρεία λέει ότι για να φτάσει εκεί θα χρειαστεί να αναπτύξει πιο ισχυρά συστήματα AI.

Η Figure είναι μέρος ενός πολυπληθούς πεδίου εταιρειών που ανταγωνίζονται για να κάνουν τα ανθρωποειδή ρομπότ πραγματικότητα. Η υποστηριζόμενη από την Amazon Agility Robotics σχεδιάζει να ανοίξει ένα εργοστάσιο που μπορεί να παράγει έως και 10.000 ρομπότ Digit ετησίως. Η Tesla προσπαθεί επίσης να κατασκευάσει ένα ανθρωποειδές ρομπότ, που ονομάζεται Optimus, ενώ η εταιρεία ρομποτικής Boston Dynamics έχει αναπτύξει διάφορα μοντέλα. Η νορβηγική startup ανθρωποειδούς ρομπότ 1X Technologies συγκέντρωσε πρόσφατα 100 εκατομμύρια δολάρια με την υποστήριξη της OpenAI.

Στο πλαίσιο της συμφωνίας που ανακοινώθηκε την Πέμπτη, η Figure δήλωσε ότι συνεργάζεται με τον κατασκευαστή του ChatGPT, OpenAI, για να αναπτύξει μοντέλα τεχνητής νοημοσύνης επόμενης γενιάς για ανθρωποειδή ρομπότ. Θα χρησιμοποιήσει επίσης τις υπηρεσίες cloud Azure της Microsoft για υποδομή AI, εκπαίδευση και αποθήκευση, δήλωσε ο Figure.

Το Venture Fund της Intel ήταν επίσης μέρος του επενδυτικού γύρου της Figure μαζί με την Ark Invest της Cathie Wood, την Align Ventures και τον υφιστάμενο επενδυτή Parkway Venture Capital.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις