Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

LG: Φτιάχνει ρομπότ αποκλειστικά για ξενοδοχεία!

Το Westin Josun Seoul, ένα πολυτελές ξενοδοχείο πέντε αστέρων στην πρωτεύουσα της Νότιας Κορέας, θα είναι η πρώτη μονάδα που θα χρησιμοποιήσει το ρομπότ φιλοξενίας της LG

Η LG Electronics (LG) ανακοίνωσε στις 21 Φεβρουαρίου τη συνεργασία της με τη νοτιοκορεατική αλυσίδα πολυτελών ξενοδοχείων Josun Hotels & Resorts Co., προκειμένου να ανταποκριθεί στην αυξανόμενη ζήτηση για αυτοματοποίηση στον κλάδο της φιλοξενίας. Στόχος των δύο εταιρειών είναι να αναπτύξουν και να παρουσιάσουν ρομπότ τύπου cart προσαρμοσμένα για χρήση σε ξενοδοχεία, ενώ σχεδιάζουν να βελτιστοποιήσουν τις διαδικασίες και να επεκτείνουν τις εφαρμογές τους.

Η LG θα αξιοποιήσει το “CLOi CarryBot” για τη δημιουργία ρομπότ για διάφορες ξενοδοχειακές υπηρεσίες, όπως ο καθαρισμός δωματίων και η μεταφορά αντικειμένων. Με την εν λόγω εφαρμογή σηματοδοτείται η πρώτη φορά που το CarryBot, το οποίο χρησιμοποιείται συνήθως σε κέντρα logistics, θα προσαρμοστεί για ξενοδοχειακές λειτουργίες. Η υλοποίηση της πρωτοβουλίας θα ξεκινήσει στο The Westin Josun Seoul και στη συνέχεια θα προστεθούν και άλλα ξενοδοχεία.

Χρησιμοποιώντας το CarryBot, τα ξενοδοχεία μπορούν να βελτιώσουν την παραγωγικότητα τους αναθέτοντας τις εργασίες μεταφοράς, επιτρέποντας έτσι στο προσωπικό να επικεντρωθεί στην εξυπηρέτηση των πελατών. Ενδεικτικά, αντί για τα συμβατικά καροτσάκια καθαρισμού, το CarryBot μπορεί να μεταφέρει αυτόνομα υλικά καθαριότητας σε καθορισμένους χώρους, απλοποιώντας τις λειτουργίες της μονάδας. Οι δυνατότητες του CarryBot επεκτείνονται και στη μεταφορά ειδών μίνι μπαρ και τροφίμων.

Η LG θα επικεντρωθεί στην τελειοποίηση της αυτόνομης οδήγησης των ρομπότ ξενοδοχειακής χρήσης με τεχνολογία AI, στην εγκατάσταση συστήματος ασύρματης επικοινωνίας για τον απομακρυσμένο έλεγχο των ρομπότ και στην βελτίωση της τεχνολογίας ελέγχου της ρομποτικής κίνησης που τροφοδοτείται από αισθητήρες και big data, ώστε να διασφαλιστεί η άψογη λειτουργία των ρομπότ.

Ο Noh Gyu-chan, επικεφαλής του τομέα ρομποτικής της LG Electronics, δήλωσε: «Βασιζόμενοι στην εκτεταμένη τεχνογνωσία μας σε μοναδικές ρομποτικές λύσεις, στοχεύουμε να προσφέρουμε στους πελάτες νέες μοναδικές εμπειρίες».

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις