Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Εμμανουήλ Φράγκος: Τουρκική τράπεζα, στην υπηρεσία των επεκτατικών σχεδίων της  Άγκυρας, λειτουργεί απερίσπαστη 

Ο κ. Φράγκος κατήγγειλε την ρατσιστική και επεκτατική δραστηριότητα της εν λόγω  τράπεζας / τουρκικού ενεργούμενου στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ουσιαστικά ζητώντας  να εμποδιστεί η συνέχιση της λειτουργίας της στην ενιαία ευρωπαϊκή τραπεζική αγορά. 

Ο Ευρωβουλευτής της Ελληνικής Λύσης και της ομάδας του ECR, Εμμανουήλ  Φράγκος Φραγκούλης κατέθεσε κατεπείγουσα ερώτηση για τουρκική τράπεζα που  απερίσπαστη προωθεί τα τουρκικά σχέδια στη Θράκη, παρέχοντας εξόφθαλμα ευνοϊκότατα δάνεια σε τουρκόφρονες, που καθοδηγούνται από το τουρκικό Προξενείο. Η τράπεζα λειτουργεί παράνομα επίσης στην κατεχόμενη Κύπρο. 

Η μητρική τράπεζα στην Τουρκία είναι κρατική και λαμβάνει υπερβολική χρηματοδότηση από την τουρκική κυβέρνηση, ενώ στηρίζει εξοπλιστικά προγράμματα  του τουρκικού στρατού. 

Ο κ. Φράγκος κατήγγειλε την ρατσιστική και επεκτατική δραστηριότητα της εν λόγω  τράπεζας / τουρκικού ενεργούμενου στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ουσιαστικά ζητώντας  να εμποδιστεί η συνέχιση της λειτουργίας της στην ενιαία ευρωπαϊκή τραπεζική αγορά. 

Ερώτηση µε αίτηµα γραπτής απάντησης προς την Επιτροπή 

Άρθρο 138 του Κανονισµού 

Εμμανουήλ Φράγκος (ECR) 

Θέµα: Επεκτατικότητα, διακρίσεις, ντάμπινγκ από την Τουρκία μέσω τράπεζας μαριονέτας 

Στην Ελλάδα λειτουργεί θυγατρική τουρκικής τράπεζας, έχοντας καταστήματα σε Ξάνθη, Κομοτηνή και Αθήνα. Ο  τραπεζικός όμιλος λειτουργεί παράνομα οκτώ καταστήματα στα κατεχόμενα εδάφη της Κυπριακής Δημοκρατίας,  όπου εξυπηρετεί την παράνομη κατοχή. 

Στη Θράκη, απευθύνεται κυρίως σε Μουσουλμάνους, που λόγω της τουρκικής προπαγάνδας και των  ανταλλαγμάτων αυτο-αποκαλούνται ως Τούρκοι. 

Η τράπεζα χορηγεί ευνοϊκά δάνεια αγοράς κατοικιών σε τουρκόφρονες και καταναλωτικά δάνεια με τόκο περί του 3%, ενώ, ουσιαστικά το σύνολο των τραπεζών στην Ελλάδα αντιστοίχως δανείζουν με διψήφια επιτόκια. Σημειώνεται ότι: 

-αποτελεί τουρκική κρατική τράπεζα. 

έχει λάβει ευνοϊκότατη χρηματοδότηση που ξεπέρασε το 1,5 δισεκατομμύριο ευρώ από την τουρκική κυβέρνηση. -χρηματοδοτεί την τουρκική πολεμική βιομηχανία. 

Παράλληλα, η Γερμανική Ομοσπονδία Αρχή Χρηματοοικονομικής Εποπτείας διενεργώντας έρευνα για τον εν  λόγω όμιλο, για αποκλίσεις δανείων και εισπράξεις καταθέσεων, της επέβαλε κυρώσεις, πρόστιμα και  παραλλήλως, απέρριψε τέσσερις υποψήφιους για την θέση του Γενικού Διευθυντή, προτεινόμενους από την Τουρκία.  

Ερωτάται η Ευρωπαϊκή Επιτροπή: 

1) Η τράπεζα επιδιώκοντας σχέσεις με τουρκόφρονες πολίτες συμβάλλει ενεργά σε διακρίσεις μεταξύ των  Ευρωπαίων πολιτών. Η ως άνω περιγραφείσα ρατσιστική δραστηριότητα αντίκειται ή όχι την Ευρωπαϊκή  Σύμβαση των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και τον Ευρωπαϊκό Τραπεζικό Κανονισμό; 

2) Μπορεί μια τράπεζα που λειτουργεί σε κατεχόμενα εδάφη να λειτουργεί ανεμπόδιστα στην ενιαία αγορά; 

3) Έχοντας κατά νου την πολυ-επίπεδη σοβινιστική στρατηγική εξάπλωσης της Τουρκίας, έχει ελεγχθεί για  αθέμιτη κρατική στήριξη/καθοδήγηση και ντάμπινγκ;

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις