Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Σιγκαπούρη εφαρμόζει ταξίδια χωρίς διαβατήριο

Η Σιγκαπούρη έχει εισαγάγει ταξίδια χωρίς τη χρήση διαβατηρίου στα χερσαία της σύνορα με τη Μαλαισία. Οι ταξιδιώτες μπορούν πλέον να χρησιμοποιούν προσωποποιημένους κωδικούς QR στα σημεία ελέγχου Woodlands και Tuas.

Το νέο σύστημα, που διατίθεται μέσω της εφαρμογής MyICA, στοχεύει στη μείωση του χρόνου διεκπεραίωσης της μετανάστευσης κατά περισσότερο από 30%, εξοικονομώντας έως και ένα λεπτό για αυτοκίνητα με 10 επιβάτες, σύμφωνα με τις αρχές.

Αυτή η αλλαγή αποτελεί μέρος των προσπαθειών της Σιγκαπούρης να ενισχύσει την αποτελεσματικότητα χωρίς να διακυβεύεται η ασφάλεια σε ένα από τα πιο πολυσύχναστα συνοριακά περάσματα του κόσμου.
Από τις 7 έως τις 10 Μαρτίου, περισσότεροι από 1,8 εκατομμύρια ταξιδιώτες διέσχισαν τα δύο σημεία ελέγχου της Σιγκαπούρης που συνδέουν το νησί με τη Μαλαισία, σύμφωνα με την Αρχή Μετανάστευσης και Σημείων Ελέγχου της χώρας.

Ωστόσο, η απαλλαγή εμφάνισης διαβατηρίων δεν είναι διαθέσιμη για δύο ομάδες ταξιδιωτών: αυτούς που εισέρχονται στη Σιγκαπούρη για πρώτη φορά και αυτούς που χρησιμοποιούν διαφορετικό διαβατήριο από προηγούμενες επισκέψεις.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις