Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

SiMa.ai: Χρηματοδότηση ύψους 70 εκατ. δολαρίων για την εισαγωγή ενός πολυτροπικού τσιπ GenAI

Η αγορά τσιπ για εφαρμογές AI παγκοσμίως προβλέπεται να υπερδιπλασιαστεί έως το 2027 στα 119,4 δισεκατομμύρια δολάρια σε σύγκριση με το 2023.

Η SiMa.ai, μια startup με έδρα τη Silicon Valley που παράγει ενσωματωμένες πλατφόρμες μηχανικής μάθησης (ML) system-on-chip (SoC), ανακοίνωσε σήμερα ότι έχει συγκεντρώσει έναν γύρο χρηματοδότησης επέκτασης ύψους 70 εκατομμυρίων δολαρίων, καθώς σχεδιάζει να φέρει στην αγορά το chipset δεύτερης γενιάς, ειδικά κατασκευασμένο για πολυτροπική γενετική επεξεργασία AI.

Σύμφωνα με την Gartner, η αγορά τσιπ για εφαρμογές AI παγκοσμίως προβλέπεται να υπερδιπλασιαστεί έως το 2027 στα 119,4 δισεκατομμύρια δολάρια σε σύγκριση με το 2023. Ωστόσο, μόνο λίγοι παίκτες έχουν αρχίσει να παράγουν ειδικούς ημιαγωγούς για εφαρμογές τεχνητής νοημοσύνης. Οι περισσότεροι από τους υποψηφίους αρχικά επικεντρώθηκαν στην υποστήριξη της τεχνητής νοημοσύνης στο cloud.

Η SiMa.ai, που πήρε το όνομά της από το “seema”, τη λέξη Χίντι για το “όριο”, προσπαθεί να αξιοποιήσει αυτή τη μετατόπιση προσφέροντας το πλεονέκτημα AI SoC σε οργανισμούς σε όλους τους τομείς της βιομηχανικής παραγωγής, του λιανικού εμπορίου, της αεροδιαστημικής, της άμυνας, της γεωργίας και της υγειονομικής περίθαλψης.

Η startup με έδρα το Σαν Χοσέ, η οποία στοχεύει στο τμήμα της αγοράς μεταξύ 5W και 25W χρήσης ενέργειας, ξεκίνησε το πρώτο της ML SoC για να φέρει AI και ML μέσω ενός ολοκληρωμένου συνδυασμού λογισμικού-υλικού. Αυτό περιλαμβάνει το ιδιόκτητο chipset και το λογισμικό χωρίς κώδικα που ονομάζεται Palette.
Καθώς η ζήτηση για GenAI αυξάνεται, η SiMa.ai πρόκειται να παρουσιάσει τη δεύτερη γενιά ML SoC το πρώτο τρίμηνο του 2025 με έμφαση στην παροχή στους πελάτες της πολυτροπικών δυνατοτήτων GenAI.

Η SiMa.ai έχει την TSMC της Ταϊβάν ως κατασκευαστικό εταίρο τόσο για τα chipset AI πρώτης όσο και δεύτερης γενιάς και την Arm Holdings ως πάροχο για το υπολογιστικό υποσύστημά της. Το chipset δεύτερης γενιάς θα βασίζεται στην τεχνολογία επεξεργασίας 6nm της TSMC.

Η νέα χρηματοδότηση όλων των ιδίων κεφαλαίων της SiMa.ai, με επικεφαλής τη Maverick Capital και με τη συμμετοχή των Point72 και Jericho, επεκτείνει τον γύρο Series B της ύψους 30 εκατομμυρίων δολαρίων, που ανακοινώθηκε αρχικά τον Μάιο του 2022. Οι υφιστάμενοι επενδυτές, συμπεριλαμβανομένων των Amplify Partners, Dell Technologies Capital, Fidelity Management και Lip-Bu Tan συμμετείχαν επίσης στην πρόσθετη επένδυση. Με αυτή τη συγκέντρωση χρημάτων, η εταιρεία έχει συγκεντρώσει συνολικά 270 εκατομμύρια δολάρια.

Η εταιρεία απασχολεί σήμερα 160 υπαλλήλους, 65 από τους οποίους βρίσκονται στο κέντρο έρευνας και ανάπτυξης στο Μπανγκαλόρ της Ινδίας. Η SiMa.ai σχεδιάζει να αυξήσει αυτόν τον αριθμό εργαζομένων προσθέτοντας νέους ρόλους και επεκτείνοντας την ικανότητα Ε & Α. Θέλει επίσης να αναπτύξει μια ομάδα go-to-market για τους Ινδούς πελάτες. Επιπλέον, η startup σχεδιάζει να κλιμακώσει τις ομάδες που απευθύνονται στους πελάτες της παγκοσμίως, ξεκινώντας από την Κορέα και την Ιαπωνία και την Ευρώπη και τις ΗΠΑ.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις