Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Ο Sir Στέλιος Χατζηιωάννου εντάσσεται στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Πρωτοβουλίας

Ο Sir Στέλιος Χατζηιωάννου, δημιουργός και ιδιοκτήτης της οικογένειας εταιρειών «easy» που ξεκίνησε με την easyJet το 1994, όταν ήταν μόλις 27 ετών, έχει πλέον ενταχθεί στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Πρωτοβουλίας (THI).

Η THI ιδρύθηκε το 2012 και είναι ένας παγκόσμιος μη κερδοσκοπικός οργανισμός που συγκεντρώνει Έλληνες της Διασποράς και Φιλέλληνες προκειμένου να επενδύουν στην Ελλάδα μέσω προγραμμάτων που επικεντρώνονται στην οικονομική ανάπτυξη και την ανακούφιση από προβλήματα κρίσεων. Από την ίδρυσή της, η THI έχει επενδύσει περισσότερα από 21 εκατομμύρια δολάρια στην Ελλάδα και έχει εξελιχθεί στον μεγαλύτερο οργανισμό της ελληνικής διασποράς στον κόσμο.

Ο Sir Στέλιος Χατζηιωάννου δωρίζει το μεγαλύτερο μέρος των κερδών από τα έσοδα των δικαιωμάτων της οικογένειας εταιρειών “easy” στο φιλανθρωπικό ίδρυμα “Stelios Philanthropic Foundation”, το οποίο είναι εγγεγραμμένο στο Ηνωμένο Βασίλειο και προσφέρει σημαντική φιλανθρωπική δράση. Το εμβληματικό φιλανθρωπικό πρόγραμμα του στην Ελλάδα είναι η πρωτοβουλία Φαγητό από Καρδιάς, στο πλαίσιο της οποίας διανέμονται καθημερινά δωρεάν σνακ σε όσους έχουν ανάγκη, εξυπηρετώντας περίπου 100,000 δικαιούχους το μήνα.

Το 2023 το Ίδρυμα απέκτησε και αναπαλαίωσε ένα ιστορικό κτίριο στην καρδιά της Αθήνας, στην οδό Κυδαθηναίων 22 στην Πλάκα, το οποίο λειτουργεί ως αίθουσα συνεδριάσεων και διατίθεται δωρεάν σε Ελληνικά φιλανθρωπικά ιδρύματα για τη διεξαγωγή των φιλανθρωπικών τους εκδηλώσεων.

Επιπλέον, ο Sir Στέλιος Χατζηιωάννου συμφώνησε να αναλάβει την ηγεσία του κεφαλαίου της Ελληνικής Πρωτοβουλίας στο Μονακό, όπου διαμένει, και έχει συμφωνήσει να φιλοξενήσει φιλανθρωπική εκδήλωση εκεί στις 25 Ιουνίου 2024 με σκοπό τη συγκέντρωση κεφαλαίων για τη Θερινή Ακαδημία Νέων της Ελληνικής Πρωτοβουλίας στην Αθήνα (THI Summer Youth Academy).

Ο George P. Stamas, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της THI, δήλωσε: «Η THI αναζητά πάντα τους πιο δυναμικούς επιχειρηματίες, και γι’ αυτό είμαστε ενθουσιασμένοι να καλωσορίσουμε τον Sir Στέλιο Χατζηιωάννου στο Διοικητικό μας Συμβούλιο».

Ο Andrew N. Liveris, Επικεφαλής του Διοικητικού Συμβουλίου της THI, δήλωσε: «Οι προσπάθειες της THI, που συνδυάζουν την οικονομική ανάπτυξη – με έμφαση στην υποστήριξη των νεοφυών επιχειρήσεων και τη δημιουργία θέσεων εργασίας – με τη φιλανθρωπική υποστήριξη, η οποία περιλαμβάνει την υλική και ηθική υποστήριξη των νέων για την επιτυχία τους, θα επωφεληθούν σημαντικά από την προσθήκη του Sir Στέλιου Χατζηιωάννου στο Διοικητικό μας Συμβούλιο».

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις