Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Nvidia και Georgia Tech ανακοινώνουν τον πρώτο υπερυπολογιστή AI για φοιτητές

Η κίνηση αυτή υπογραμμίζει τη σημασία της κατάρτισης του εργατικού δυναμικού επόμενης γενιάς στην τεχνητή νοημοσύνη.

Η Nvidia και το Georgia Institute of Technology ανακοίνωσαν τον πρώτο υπερυπολογιστή τεχνητής νοημοσύνης που σχεδιάστηκε για χρήση από φοιτητές. Η κίνηση αυτή υπογραμμίζει τη σημασία της κατάρτισης του εργατικού δυναμικού επόμενης γενιάς στην τεχνητή νοημοσύνη.

Οι μονάδες επεξεργασίας γραφικών του κατασκευαστή τσιπ βρίσκονται στο επίκεντρο των μεγάλων γλωσσικών μοντέλων που δημιουργήθηκαν από την OpenAI, την Alphabet, τη Meta και μια αυξανόμενη σειρά νεοσύστατων επιχειρήσεων που χρηματοδοτούνται σε μεγάλο βαθμό και μάχονται για ένα κομμάτι από την πίτα της AI. Η Nvidia είδε τα έσοδά της να αυξάνονται τον τελευταίο χρόνο και η κεφαλαιοποίησή της ξεπέρασε αυτά της Alphabet και της Amazon.

Αρχικά, μόνο οι προπτυχιακοί φοιτητές του Georgia Tech θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν τον υπολογιστή, το οποίο τροφοδοτείται από το επιχειρηματικό λογισμικό AI της Nvidia και μια «εικονική πύλη» που αναπτύχθηκε από την Penguin Solutions.

Μέχρι στιγμής, οι φοιτητές έχουν χρησιμοποιήσει τον υπερυπολογιστή σε μία μόνο τάξη από την αρχή του εξαμήνου, αλλά η Georgia Tech σχεδιάζει να συνεχίσει να κλιμακώνει τη χρήση. Μέχρι την άνοιξη του 2025, όλοι οι προπτυχιακοί και μεταπτυχιακοί φοιτητές του θα έχουν πρόσβαση, δήλωσε ο Arijit Raychowdhury, πρόεδρος της Σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Georgia Tech, σε συνέντευξή του στο CNBC.

Η είδηση ακολουθεί την απόφαση της OpenAI τον Ιανουάριο να συνάψει την πρώτη της συνεργασία με ίδρυμα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Το Κρατικό Πανεπιστήμιο της Αριζόνα έλαβε πλήρη πρόσβαση στο ChatGPT Enterprise τον Φεβρουάριο, με σχέδια να το χρησιμοποιήσει για μαθήματα, διδασκαλία, έρευνα και πολλά άλλα.

Ο υπερυπολογιστής της Georgia Tech λειτουργεί με 20 συστήματα Nvidia HGX H100, τα οποία φιλοξενούν 160 GPU H100 της Nvidia, οι οποίες έχουν υψηλή ζήτηση σε ολόκληρη τη βιομηχανία τεχνολογίας.

Οι φοιτητές θα χρησιμοποιήσουν τον υπερυπολογιστή για μαθήματα που σχετίζονται με την υπολογιστική όραση, τα μεγάλα γλωσσικά μοντέλα, τη ρομποτική, τη διαχείριση της αλυσίδας εφοδιασμού, τη χημική ή βιοϊατρική μηχανική.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις