Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Σε «νατοϊκό ραντάρ» η ελληνική iCΟΜΑΤ με «φρέσκα» κεφάλαια 22,5 εκατ. ευρώ

Στον νέο Series A γύρο χρηματοδότησης για την εταιρεία ηγήθηκε το αμερικανικό επενδυτικό fund 8VC μαζί με το ΝΑΤΟ Innovation Fund

Στο «νατοϊκό» ραντάρ έχει καταφέρει να μπει η ελληνική Startup με έδρα το Μπρίστολ, iCΟΜΑΤ, η οποία «σήκωσε» το ποσό των 22,5 εκατ. δολαρίων , σε έναν νέο γύρο χρηματοδότησης στον οποίο συμμετείχε το Ταμείο Καινοτομίας της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας.

Η iCΟΜΑΤ, η οποία αναπτύσσει σύνθετα και πρωτοποριακά υλικά με εφαρμογή στους τομείς της άμυνας, της αεροναυπηγικής, της αυτοκινητοβιομηχανίας και του διαστήματος, θέλει να αξιοποιήσει τα νέα κεφάλαια για την περαιτέρω ανάπτυξη της τεχνολογίας της.

Στον νέο Series A γύρο χρηματοδότησης για την εταιρεία ηγήθηκε το αμερικανικό επενδυτικό fund 8VC μαζί με το ΝΑΤΟ Innovation Fund, όπως αναφέραμε παραπάνω. Παράλληλα, σε αυτόν τον γύρο συμμετείχαν το Solvay Ventures αλλά και υφιστάμενοι επενδυτές όπως το ελληνικό Velocity Partners VC.

Ποια είναι η iCΟΜΑΤ

Η πορεία της iCΟΜΑΤ ξεκίνησε το 2019 ως spin-off του Πανεπιστημίου του Μπρίστολ. Η εταιρεία ιδρύθηκε από τον Δρ. Ευάγγελο Ζυμπελούδη, απόφοιτο της σχολής μηχανολόγων μηχανικών του Ε.Μ.Π., ο οποίος συνέχισε τις σπουδές του στο πανεπιστήμιο του Bristol (MRes, PhD) συγκεντρώνοντας πολλαπλές διακρίσεις για την έρευνα του.

Η Startup έχει καταφέρει να αναπτύξει ρομποτικά μηχανήματα παραγωγής κατασκευών/εξαρτημάτων από σύνθετα υλικά, όπως τα ανθρακονήματα.

Η αυτοματοποιημένη και κλιμακούμενη τεχνολογία παραγωγής της iCOMAT παρέχει ελαφρύτερες, ισχυρότερες και πιο βιώσιμες δομές για την αεροδιαστημική και την αυτοκινητοβιομηχανία. Πιο συγκεκριμένα, η διαδικασία ταχείας διάτμησης ρυμούλκησης (RTS) της iCOMAT όχι μόνο προσφέρει μεγάλη δομική απόδοση, αλλά ξεκλειδώνει πλήρως αυτοματοποιημένες ροές εργασίας παραγωγής, παρόμοιες με τις γραμμές σφράγισης αυτοκινήτων.

Η εταιρεία έχει συνεργαστεί με μερικούς από τους μεγαλύτερους «παίκτες» της αγοράς, ενώ έχει παραδώσει με επιτυχία εξαρτήματα επίδειξης για μερικές από τις πιο απαιτητικές εφαρμογές, συμπεριλαμβανομένων πάνελ μαχητικών αεροσκαφών και εξαρτημάτων της Formula 1.

DIANA: Το fund ύψους 1 δισ. ευρώ του NATO

Το NATO έχει δημιουργήσει το DIANA (Defence Innovation Accelerator for the North Atlantic), ένα fund ύψους 1 δισ. ευρώ για τη στήριξη των Startups που δραστηριοποιούνται σε τεχνολογίες αιχμής. Συνολικά το fund υποστηρίζεται από 24 συμμάχους του ΝΑΤΟ και επικεντρώνεται σε τομείς όπως η τεχνητή νοημοσύνη, βιοτεχνολογία, ενέργεια, διάστημα, επιστήμη υλικών κ.λπ.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις