Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Elon Musk: Απειλεί να απαγορεύσει τα iPhone στις εταιρείες του

Παρά τις διαβεβαιώσεις της Apple ότι θα απαιτούνται άδειες χρήστη πριν από την κοινή χρήση δεδομένων με την OpenAI και ότι είναι ενσωματωμένες οι προστασίες απορρήτου, ο Musk παραμένει δύσπιστος σχετικά με την ικανότητα της Apple να προστατεύει τα δεδομένα των χρηστών.

Ο διευθύνων σύμβουλος τηςTesla και της SpaceX, Elon Musk, απείλησε να απαγορεύσει τις συσκευές Apple από τις εταιρείες του, εάν η Apple ενσωματώσει την τεχνολογία της OpenAI σε επίπεδο λειτουργικού συστήματος, αναφέροντάς την ως “απαράδεκτη παραβίαση ασφαλείας”. Αυτό έρχεται ως απάντηση στην ανακοίνωση της Apple για συνεργασία με την OpenAI για την ενσωμάτωση του ChatGPT στα λειτουργικά της συστήματα, κάτι που ο Musk πιστεύει ότι θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο το απόρρητο και την ασφάλεια των δεδομένων των χρηστών.

Παρά τις διαβεβαιώσεις της Apple ότι θα απαιτούνται άδειες χρήστη πριν από την κοινή χρήση δεδομένων με την OpenAI και ότι είναι ενσωματωμένες οι προστασίες απορρήτου, ο Musk παραμένει δύσπιστος σχετικά με την ικανότητα της Apple να προστατεύει τα δεδομένα των χρηστών. Απαίτησε από τον διευθύνοντα σύμβουλο της Apple, Tim Cook, να σταματήσει την ενσωμάτωση, απειλώντας ότι οι επισκέπτες των εταιρειών του θα πρέπει να ελέγχουν τις συσκευές Apple στην είσοδο . Αυτή η σύγκρουση υπογραμμίζει τις ευρύτερες ανησυχίες σχετικά με το απόρρητο των χρηστών και την ασφάλεια των δεδομένων στο ταχέως εξελισσόμενο τοπίο της τεχνητής νοημοσύνης, καθώς και τις ανταγωνιστικές εντάσεις μεταξύ μεγάλων εταιρειών τεχνολογίας.

Στο Worldwide Developers Conference (WWDC) 2024, η Apple αποκάλυψε τη συνεργασία της με την OpenAI για την ενσωμάτωση του ChatGPT στα iOS 18, iPadOS 18 και macOS 15 Sequoia. Αυτή η ενσωμάτωση αποτελεί μέρος της ευρύτερης στρατηγικής AI της Apple, η οποία περιλαμβάνει τη χρήση της τεχνολογίας της OpenAI για τη σύνταξη περιλήψεων με τεχνητή νοημοσύνη στα λειτουργικά της συστήματα και την εισαγωγή χαρακτηριστικών προσωπικής νοημοσύνης με τεχνητή νοημοσύνη, γνωστές ως «Apple Intelligence».Η ενσωμάτωση ChatGPT θα είναι προσβάσιμη δωρεάν, με λειτουργίες επί πληρωμή διαθέσιμες για συνδρομητές του ChatGPT. Ο συνιδρυτής της Apple, Steve Wozniak, εξέφρασε ενθουσιασμό για τη συνεργασία, υπογραμμίζοντας τη δέσμευση της Apple για ασφάλεια και καινοτομία.

Ο Musk, που συνίδρυσε την OpenAI το 2015 και αποχώρησε το 2018, έχει επικρίνει έντονα τα τελευταία χρόνια την εταιρεία και τον CEO της, Sam Altman. Τον Μάρτιο μήνυσε την OpenAI και τον Sam Altman, με τον ισχυρισμό ότι εγκατέλειψαν την ιδρυτική αποστολή της εταιρείας να αναπτύξει AI προς όφελος της ανθρωπότητας.

Ο Musk αμφισβητεί την ικανότητα τόσο της Apple όσο και της OpenAI να προστατεύουν τις πληροφορίες των χρηστών και οι ανησυχίες του πηγάζουν από την πεποίθησή του ότι η Apple δεν είναι σε θέση να δημιουργήσει το δικό της AI, αλλά ισχυρίζεται ότι είναι ικανή να διασφαλίσει ότι η OpenAI θα προστατεύσει τα δεδομένα και το απόρρητο των χρηστών, κατηγορώντας την εταιρεία ότι «ξεπουλάει» τους χρήστες της, παραδίδοντας τα δεδομένα τους στην OpenAI.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις