Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Πρώην επικεφαλής της NSA εντάσσεται στην OpenAI

Ο διορισμός του έρχεται σε μια κρίσιμη στιγμή, καθώς η OpenAI αντιμετωπίζει έλεγχο σχετικά με τις πρακτικές ασφάλειας της AI και τις ταχείες τεχνολογικές εξελίξεις. Αυτή η κίνηση συμπίπτει με σημαντικές εσωτερικές αλλαγές στην OpenAI.

Ο Paul M. Nakasone, συνταξιούχος στρατηγός του αμερικανικού στρατού και πρώην διευθυντής της Εθνικής Υπηρεσίας Ασφαλείας (NSA), εντάχθηκε στο διοικητικό συμβούλιο της OpenAI και στην Επιτροπή Ασφάλειας και Προστασίας. Ο διορισμός του έρχεται σε μια κρίσιμη στιγμή, καθώς η OpenAI αντιμετωπίζει έλεγχο σχετικά με τις πρακτικές ασφάλειας της AI και τις ταχείες τεχνολογικές εξελίξεις. Αυτή η κίνηση συμπίπτει με σημαντικές εσωτερικές αλλαγές στην OpenAI, όπως ανέφεραν το CNBC και το The Verge, μεταξύ άλλων.

Η OpenAI λέει ότι ο Nakasone θα ενταχθεί στην Επιτροπή Ασφάλειας και Προστασίας, η οποία ανακοινώθηκε τον Μάιο και διευθύνεται από τον CEO Sam Altman, “ως βασική προτεραιότητα”. Ο Nakasone «θα συμβάλει επίσης στις προσπάθειες της OpenAI να κατανοήσει καλύτερα πώς η AI μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την ενίσχυση της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο εντοπίζοντας γρήγορα τις απειλές στον κυβερνοχώρο».

Οι πρόσφατες αποχωρήσεις που συνδέονται με την ασφάλεια στην OpenAI περιλαμβάνουν τον συνιδρυτή και επικεφαλής επιστήμονα Ilya Sutskever, ο οποίος διαδραμάτισε βασικό ρόλο στην απόλυση του Sam Altman τον Νοέμβριο και τελικά στην απόλυση, και τον Jan Leike, ο οποίος δήλωσε στο X ότι «η κουλτούρα και οι διαδικασίες ασφάλειας έχουν περάσει σε δεύτερη μοίρα.»

Το διοικητικό συμβούλιο της OpenAI περιλαμβάνει πλέον τους Nakasone, Altman, Adam D’Angelo, Larry Summers, Bret Taylor, Dr. Sue Desmond-Hellmann, Nicole Seligman και Fidji Simo. Ο Dee Templeton της Microsoft έχει επίσης μια θέση παρατηρητή χωρίς δικαίωμα ψήφου.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις