Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Apple Watch 2: Με FaceTime κάμερα χάρη σε νέo μικροσκοπικό και κυρτό αισθητήρα;

Όχι μία, όχι δύο αλλά 53 πατέντες κατατέθηκαν από την Apple στο αρμόδιο U.S. Patent and Trademark Office, από τις οποίες, προφανώς, κάποιες θα χρησιμοποιηθούν μελλοντικά σε υλοποιήσεις της, όπως για παράδειγμα η Small Form Factor Curved High-Resolution Camera.

Το σύστημα της μικροσκοπικής αυτής κάμερας αποτελείται από έναν ημισφαιρικό, κυρτό, αισθητήρα του οποίου το αξονικό μήκος δεν ξεπερνά τα 2 mm, καθιστώντας τον ιδανική επιλογή για συσκευές με ιδιαίτερα λεπτό προφίλ και περιορισμένο χώρο.

Ο αισθητήρας συνοδεύεται από τρία αμφίκυρτα οπτικά στελέχη (φακούς), τα οποία μάλιστα του προσδίδουν f/1.8 ή μικρότερο, με αποτέλεσμα να αποδίδονται κατά τη λήψη εξαιρετικά καθαρές εικόνες και χαμηλή παραμόρφωση – ακόμα και υπό συνθήκες χαμηλού φωτισμού.

Η πατέντα είχε συμπληρωθεί από το 2013 αλλά ως γνωστόν προτιμήθηκαν οι αδιαμφισβήτητης ποιότητας φωτογραφικοί αισθητήρες της Sony, οπότε η Apple μάλλον σκοπεύει να προβεί σε αντικατάσταση τους.

Mία τέτοια κίνηση δικαιολογείται μόνο σε περίπτωση που η αμερικανική εταιρεία επιθυμεί να μειώσει σημαντικά το πάχος/βάρος των επόμενων iPhone/iPad συσκευών της (καταργώντας τελικά το βύσμα των 3.5 mm και το πάχος της μπαταρίας) ή φιλοδοξεί να τοποθετήσει FaceTime κάμερα στο Apple Watch 2.

 

Πηγή: allCONNECTED.gr

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις