Η Rivian συνεχίζει να επεκτείνει το οικοσύστημα τεχνολογίας της πέρα από τα ηλεκτρικά οχήματα, καθώς η spin-off εταιρεία Mind Robotics εξασφάλισε νέα χρηματοδότηση ύψους 400 εκατ. δολαρίων, μόλις δύο μήνες μετά τον προηγούμενο γύρο των 500 εκατ. δολαρίων.
Του νέου γύρου ηγήθηκε η Kleiner Perkins, ενώ συμμετείχαν επίσης τα επενδυτικά σχήματα της Volkswagen και της Salesforce.
Με τη νέα επένδυση, η Mind Robotics έχει πλέον συγκεντρώσει πάνω από 1 δισ. δολάρια συνολικά, ενώ η αποτίμησή της ξεπερνά τα 3 δισ. δολάρια.
Πίσω από τη Mind Robotics βρίσκεται ο CEO της Rivian, RJ Scaringe, ο οποίος διατελεί και chairman της startup. Ο ίδιος είχε αποκαλύψει πρόσφατα ότι δημιούργησε την εταιρεία επειδή θεωρούσε πως οι υπάρχουσες λύσεις ρομποτικής δεν ήταν επαρκώς σχεδιασμένες για να αυτοματοποιήσουν σύνθετες βιομηχανικές εργασίες.
Το project ξεκίνησε εσωτερικά με την κωδική ονομασία “Project Synapse” και στόχο την ανάπτυξη «ρομπότ με ανθρώπινες δεξιότητες», ικανών να εκτελούν εργασίες σε εργοστάσια με μεγαλύτερη αυτονομία και ευελιξία.
Η Mind Robotics είχε ήδη αντλήσει 115 εκατ. δολάρια από την Eclipse στα πρώτα της βήματα, πριν προχωρήσει στους δύο mega γύρους του 2026.
Η κίνηση επιβεβαιώνει τη δυναμική που αναπτύσσεται παγκοσμίως γύρω από το industrial AI και τη ρομποτική αυτοματοποίηση, με ολοένα περισσότερες αυτοκινητοβιομηχανίες και τεχνολογικούς κολοσσούς να επενδύουν σε λύσεις που υπόσχονται πιο «έξυπνα» εργοστάσια και μείωση λειτουργικού κόστους.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο RJ Scaringe έχει ήδη δημιουργήσει ακόμη μία spin-off εταιρεία από τη Rivian, την Also, η οποία δραστηριοποιείται στον χώρο του micromobility και έχει αντλήσει περισσότερα από 300 εκατ. δολάρια μέχρι σήμερα.
