Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Uber βρίσκει δουλειά σε περισταστιακά εργαζόμενους με νέα εφαρμογή

Σε μια νέα αγορά αποφάσισε να «μπει» η Uber, τώρα που το βασικό της αντικείμενο, οι μεταφορές δεν φαίνεται να πηγαίνει τόσο καλά. Η εταιρεία ανακοίνωσε το λανσάρισμα μιας εφαρμογής που θα συνδέει περιστασιακά εργαζόμενους με εργοδότες.

Η Uber Works, όπως θα ονομάζεται η εφαρμογή, θα κυκλοφορήσει σήμερα (4/10), μόνο στο Σικάγο (για αρχή) και θα δώσει την ευκαιρία σε διάφορους εργαζόμενους να συγκρίνουν ωρομίσθια και να δηλώσουν ενδιαφέρον για συγκεκριμένες βάρδιες.

“Εκατομμύρια Αμερικανοί εργάτες βρίσκουν δουλειά μέσω υπηρεσιών στελέχωσης”, δήλωσε σχετικά με το νέο εγχείρημα η Uber συμπληρώνοντας ότι η διαδικασία μπορεί να γίνει ταχύτερη και πιο διαφανής τόσο για τους εργαζόμενους όσο και για τις επιχειρήσεις.

Η εφαρμογή θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τις αμοιβές, την τοποθεσία και τις συνθήκες εργασίας ενώ οι εργαζόμενοι θα μπορούν να το χρησιμοποιήσουν για να παρακολουθήσουν τις ώρες εργασίας και τα διαλείμματα, ανέφερε η εταιρεία. Επιπλέον, οι εργοδότες θα είναι σε θέση να εκμεταλλευτούν μια έτοιμη δεξαμενή «ελεγμένων και πιστοποιημένων» εργαζομένων.

Η Uber θα επικεντρωθεί στην επιτυχία της εφαρμογής στο Σικάγο, όπου έχει ήδη λειτουργήσει σε δοκιμαστική φάση τον προηγούμενο χρόνο, προτού την εισαγάγει αλλού, πρόσθεσε η εταιρεία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το νέο εγχείρημα της Uber δεν είναι κάτι καινούριο για την αμερικανική αγορά. Με την κυκλοφορία της, η εφαρμογή θα βρεθεί αντιμέτωπη με πληθώρα «αντίπαλων» εφαρμογών, συμπεριλαμβανομένων των Wonolo, Workpop and Shiftgig.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις