Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

OTE και ΙΝΤΡΑΚΟΜ μεταξύ των πέντε εταιρειών που υπέβαλαν πρόσφορες για το δωρεάν WiFi

Πέντε εταιρείες, μεταξύ των οποίων ο ΟΤΕ και η ΙΝΤΡΑΚΟΜ, κατάθεσαν προσφορά για το έργο Ανάπτυξη δημόσιων σημείων ασύρματης ευρυζωνικής πρόσβασης στο διαδίκτυο (WiFi hotspots) στην Ελληνική Επικράτεια” που αφορά στην παροχή δωρεάν ασύρματης πρόσβασης στο internet σε πλήθος σημείων σε όλη την Ελλάδα.

Η διαδικασία ηλεκτρονικής υποβολής προσφορών έληξε την περασμένη Παρασκευή, και το υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Δικτύων ανακοίνωσε ότι προσφορές υπέβαλαν οι εξής εταιρείες:
– ΟΤΕ.
– ΤΕΛΕΣΤΩ.
– COSMOS BUSINESS SYSTEMS.
– ΖΤΕ ΕΛΛΑΣ.
– ΙΝΤΡΑΚΟΜ.

Η ηλεκτρονική αποσφράγιση των προσφορών θα γίνει την Πέμπτη, 23 Οκτωβρίου (ώρα 10.00 π.μ.). Μετά την αξιολόγηση των προσφορών που υποβλήθηκαν, οι ανάδοχοι που θα επιλεγούν θα κληθούν να υπογράψουν συμφωνία – πλαίσιο με τη Γενική Γραμματεία Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων και στη συνέχεια να συμμετέχουν στις διαδικασίες για τη σύναψη εκτελεστικών συμβάσεων για την υλοποίηση του έργου.

Το έργο αφορά στη δημιουργία περίπου 4.000 περιοχών πρόσβασης / hotspots (ή 14.000 σημεία πρόσβασης / access points) σε όλη την Επικράτεια, σύμφωνα με τις υποδείξεις των κατά τόπους Δημοτικών αρχών.

Μέσω του δικτύου που θα εγκατασταθεί, οι πολίτες της χώρας θα έχουν ελεύθερη πρόσβαση στις υπηρεσίες του διαδικτύου μέσω του κινητού τηλεφώνου τους, του tablet ή του φορητού υπολογιστή τους. Επιπλέον, το έργο προβλέπει και την δυνατότητα προσφοράς ταυτοποιημένων ηλεκτρονικών υπηρεσιών προς τους πολίτες από τους Δήμους.

Αποτελεί το μεγαλύτερο έργο διεθνώς σε επίπεδο κάλυψης χώρου και τα αποτελέσματα του αναμένεται να αποτελέσουν καλή πρακτική για όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Οι εγκαταστάσεις προβλέπεται ότι θα ξεκινήσουν να λειτουργούν σταδιακά από τις αρχές έως και τα μέσα του 2015. Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 15 εκ. ευρώ και καλύπτεται από το ΕΠ “Ψηφιακή Σύγκλιση“. Στο ποσό περιλαμβάνεται το κόστος προμήθειας και εγκατάστασης εξοπλισμού, του λογισμικού διαχείρισης, των υπηρεσιών εγγύησης και συντήρησης του δικτύου αλλά και το λειτουργικό κόστος έως το τέλος Οκτωβρίου του 2015.

Αποτελεί την 1η φάση ενός ευρύτερου έργου. Κατά τη 2η φάση, που θα ακολουθήσει, θα ενταχθούν στο δίκτυο σημεία ειδικού ενδιαφέροντος και χωροθέτησης μεγάλης έκτασης (όπως πάρκα, λιμάνια, αρχαιολογικοί χώροι).

Σημειώνεται, τέλος, ότι η δράση συγχρηματοδοτείται από το επιχειρησιακό πρόγραμμα “Ψηφιακή Σύγκλιση” με πόρους του ΕΤΠΑ.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις