Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Αγοραπωλησίες μετοχών χωρίς προμήθεια από τη Revolut!

Το ότι η Revolut επιθυμεί να γίνει το WeChat της Ευρώπης είναι ξεκάθαρο πλέον με την ανάπτυξη να είναι ξέφρενη σε όλα τα επίπεδα. Λίγο μετά την ανακοίνωση ότι έφτασε τους 2 εκατ. χρήστες ήρθαν και οι αγοραπωλησίες μετοχών χωρίς προμήθεια.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση, η Revolut θα προσφέρει σύντομα στους πελάτες της τη δυνατότητα να επενδύσουν στις εισηγμένες εταιρείες του Ηνωμένου Βασιλείου και των ΗΠΑ καθώς και σε άλλα προϊόντα όπως ETFs. Η εταιρεία προτίθεται να κάνει τις επενδύσεις πιο προσιτές και προσβάσιμες για όλους, “εκδημοκρατίζοντας” τις επενδύσεις σε μετοχές, καταργώντας τα όποια εμπόδια εισόδου.

Πολλές παραδοσιακές χρηματιστηριακές εταιρείες στο Ηνωμένο Βασίλειο και τις Η.Π.Α. χρεώνουν 5-10 λίρες για κάθε αγορά μετοχών, κάτι που είδαν και έκαναν disrupt FinTechs όπως η Robinhood, και πλέον και η Revolut, ανοίγοντας τις επενδύσεις σε όλους – όπως έγινε με τα τραπεζικά προϊόντα και τα κρυπτονομίσματα.

Σύμφωνα με νεώτερα στοιχεία από την Revolut τους τελευταίους 12 μήνες αυξήθηκε ο αριθμός των πελατών της κατά 300%, σε πάνω από 2 εκατομμύρια, τοποθετώντας σταθερά την εταιρεία με έδρα το Λονδίνο ως την ταχύτερα αναπτυσσόμενη Fintech στην Ευρώπη. Επιπλέον, λίγο μετά την ανακοίνωση της Ν26 για μηνιαίες συναλλαγές 1 δισ. ευρώ έρχεται η Revolut και ανακοινώνει μηνιαίες συναλλαγές 2 δισ. δολαρίων! Eνώ οι πελάτες πραγματοποιούν πάνω από 100 εκατομμύρια μεμονωμένες συναλλαγές.

Η Revolut αναφέρει επίσης ότι περίπου 900.000 πελάτες της βρίσκονται στο Ηνωμένο Βασίλειο, με τη Γαλλία και την Πολωνία να εμφανίζονται ως η δεύτερη και η τρίτη μεγαλύτερη αγορά αντίστοιχα.
Στο στόχαστρο της Revolut μπαίνει η αγορά των Η.Π.Α. μια και όπως αποκάλυψε την περασμένη Δευτέρα ο CEO Νικολαι Στορόνσκι προτίθεται να αιτηθεί τραπεζικής άδειας στην απέναντι όχθη του Ατλαντικού, μετά την τραπεζική άδεια που έχει αιτηθεί στην Λετονία.
Καναδάς, Σιγκαπούρη, Χονγκ Κονγκ, Αυστραλία και Ν. Ζηλανδία είναι οι χώρες στις οποίες θα μπει σύντομα η Revolut.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις