Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

BMW, IAG και LLoyd’s ψάχνουν Startups στην Ελλάδα!

H L Marks ιδρύθηκε το 2011 από τον “κατά συρροή” επιχειρηματία Stuart Marks για να γεφυρώσει το χάσμα μεταξύ μεγάλων επιχειρήσεων και Startups επιτρέποντάς τους να συνεργαστούν αποτελεσματικά μέσω “εργαστηρίων καινοτομίας”.

Τα εργαστήρια καινοτομίας και επιτάχυνσης διαρκούν 10 εβδομάδες, κατά τη διάρκεια των οποίων οι Startups λαμβάνουν χώρο γραφείου εντός των κεντρικών της εκάστοτε εταιρείας, έχουν πρόσβαση σε συνεργάτες, εταιρικούς πόρους (π.χ. δεδομένα, πελάτες), καθοδήγηση και εξατομικευμένη υποστήριξη που ανταποκρίνονται στις ιδιαίτερες επιχειρηματικές τους ανάγκες.

Ο στόχος κατά τη διάρκεια αυτών των 10 εβδομάδων είναι οι ομάδες να κάνουν πράξη τις ιδέες τους και να τις δοκιμάσουν στην αγορά, η οποία σε αρκετές περιπτώσεις ισοδυναμεί με επέκταση στο εξωτερικό, σε συνεργασία βέβαια με την εταιρεία που τρέχει το πρόγραμμα.

Μέχρι σήμερα έχουν υλοποιηθεί περισσότερα από 30 τέτοια προγράμματα με μεγάλες εταιρείες σε διάφορες “βιομηχανίες”. Αυτά περιλαμβάνουν προγράμματα με τη BMW στην αυτοκινητοβιομηχανία και τη χρηματοδότηση, την Arsenal F.C. στο ποδόσφαιρο, την EDF στην ενέργεια κ.α.

Η L Marks ψάχνει για ελληνικές Startups για κάποιο από τα παρακάτω ενεργά προγράμματα επιτάχυνσης:

BMW Collaboration Lab

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα της BMW Αμερικής η οποία ψάχνει ιδέες και υλοποιήσεις οι οποίες σχετίζονται με το πως το Blockchain μπορεί να υλοποιηθεί στον αυτοματισμό διαφόρων διαδικασιών της εταιρείας, για τη προσέγγιση συγκεκριμένων ομάδων πελατών μέσω ψηφιακών καναλιών, Data Analytics, λύσεις για όλο το κύκλο ζωής του αυτοκινήτου κ.α. Η προθεσμία είναι η 17η Ιουνίου 2018.

IAG Hangar 51

Το πρόγραμμα της αεροπορικής συμμαχίας IAG θα τρέξει στο Λονδίνο και ψάχνει για ιδέες που σχετίζονται με την αεροπορική βιομηχανία όπως για παράδειγμα διασυνδεμένες υπηρεσίες, data analytics, AI, έξυπνα συμβόλαια, υποστήριξη αποφάσεων, προγράμματα επιβράβευσης, Logistics κ.α. Η προθεσμία είναι η 5η Αυγούστου 2018.

LLoyd’s Lab

To νέο πρόγραμμα InsurTech της μεγάλης τράπεζας και ασφαλιστικής θα τρέξει και αυτό το δεύτερο μισό του 2018 με έδρα το Λονδίνο και ψάχνει για ιδέες οι οποίες θα βελτιώσουν όλο το φάσμα λειτουργιών και πρακτικών της lloyd’s.  Οι αιτήσεις θα ανοίξουν στις 12 Ιουνίου 2018.

Όπως μας ανέφερε η Μυρτώ Λαλάκος, από την L Marks: “Τα προγράμματά μας είναι ανοιχτά σε Startups από όλο τον κόσμο, μια και έχουμε δεχθεί αιτήσεις από περισσότερες από 80 χώρες, αλλά ελάχιστες από αυτές προέρχονται από την Ελλάδα. Έχοντας δει το “διαμέτρημα” των ελληνικών Startups και το ταλέντο των Founders θα θέλαμε να δούμε όσο περισσότερες Startups από την Ελλάδα να αποκτούν πρόσβαση σε ξένες αγορές μέσω της L Marks και να ‘διαταράξουν’ μερικές από τις μεγαλύτερες παγκόσμιες εταιρείες”.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις