Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Τα ελληνικά σχολεία-παραδείγματα στη χρήση τεχνολογιών

H Ελληνογαλλική Σχολή «Άγιος Ιωσήφ» επιλέχθηκε για πρώτη φορά φέτος από την Microsoft ως Microsoft Showcase School 2014-2015, αφού κατάφερε με μεγάλη επιτυχία να ανασχηματίσει το εκπαιδευτικό περιβάλλον του, παρέχοντας προσωποποιημένη εκπαίδευση στους μαθητές, με τη χρήση Mobile και Cloud τεχνολογία.

Τα σχολεία Ελληνο-Αμερικανικο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα, Κολλέγιο Αθηνων-Κολλέγιο Ψυχικού και τα Εκπαιδευτήρια Δούκα εξελίσσονται στην αναγνώριση τους ως Microsoft Showcase Schools 2014-2015, συνεχίζοντας την παράδοση τους ως σχολεία με παγκόσμια καινοτόμο δράση.

Τα σχολεία αυτά εντάσσονται σε μια αποκλειστική κοινότητα 120 κορυφαίων σχολείων από όλο τον κόσμο, η οποία αναδεικνύει και βραβεύει τις πρωτοποριακές προσπάθειες τους και τις καινοτόμες ιδέες, οι οποίες συμβάλλουν στη διαμόρφωση της εκπαίδευσης, της μάθησης και της αξιολόγησης, στοχεύοντας στην εξέλιξη των ικανοτήτων του 21ου αιώνα.

Ως σχολεία “Showcase”, τα παραπάνω θα συνεργάζονται στενά με την Microsoft για να ηγηθούν της καινοτομίας στην εκπαίδευση και να επικοινωνήσουν το όραμα ενός εκπαιδευτικού συστήματος με τη βοήθεια της τεχνολογίας, μέσω της καθοδήγησης των υπόλοιπων σχολείων που ανήκουν στην κοινότητα, πάνω σε εκπαιδευτικές πρακτικές.

Για τις ιδιαιτέρες καινοτομίες στην εκπαίδευση με την χρήση των τεχνολογιών Microsoft, αναγνωρίζεται φέτος σε εθνικό επίπεδο από την Microsoft Ελλάς, η Σύγχρονη Σχολή Αυγουλέα Λιναρδάτου.

Tα Showcase Schools, πέρα από το γεγονός ότι αναγνωρίζονται σε παγκόσμια κλίμακα για την καινοτόμα προσέγγιση τους προς τη νέα γενιά εργατικού δυναμικού, λαμβάνουν επίσης, στο πλαίσιο του προγράμματος, τα ακόλουθα οφέλη από τη Microsoft:
• Συνεργασία με μια διεθνή ομάδα ηγετών σκέψης
• Δωρεάν συνδρομή στη Microsoft IT Academy
• Ειδικές τιμές στα έπιπλα SteelCase Education για σχολικές αίθουσες
• Δυνατότητα να έχουν τουλάχιστον δύο μαθητές-πρέσβεις (από Γυμνάσιο/Λύκειο μόνο)
• Ειδικούς εκπαιδευτικούς με σκοπό να βοηθάνε στην εξέλιξη της καινοτομίας και στο να στηρίζουν το προσωπικό, τους συναδέλφους και τους μαθητές
• Πρόσβαση σε επαγγελματική ανάπτυξη για εκπαιδευτικούς εντός των σχολείων τους
• Προσκλήσεις για Διεθνή Περιφερειακά Φόρουμ και για το BETT (Λονδίνο ή Σιγκαπούρη)
• Μηνιαία κοινοτικά Webinars και ομαδικές συζητήσεις στο Yammer, αποκλειστικά για τα Showcase Schools
• Υπογραφή για το email και welcome kit

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις