Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Οι ομάδες που διακρίθηκαν στο “Re-Startup Patras 2k19” του POS4Work

Στο πλαίσιο της 6ης Έκθεσης Μεταφοράς Τεχνογνωσίας Patras IQ 2019 το POS4Work διοργάνωσε τον διαγωνισμό «Re-Startup Patras 2k19» με τις ομάδες που συμμετείχαν στον ομώνυμο incubator.

Το πρόγραμμα που υλοποιήθηκε σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πατρών ήταν το σημείο αναφοράς καθώς περισσότεροι από 40 νέοι εν δυνάμει entrepreneurs παρουσίασαν τις ιδέες τους σε μια κατάμεστη αίθουσα. Συντονιστής του διαγωνισμού ήταν ο Νάσος Κοσκινάς του POS4work.

Την κριτική επιτροπή επιτροπή αποτελούσαν εκπρόσωποι σημαντικών φορέων, Startups, πολυεθνικών εταιριών, οργανισμών και επενδυτικών funds. Συγκεκριμένα, ο κ. Αλεξάκος από την InSyBio Ltd, η κα. Σαρμά από το Orange Grove, ο κ. Κωστόπουλος από την Sammy, ο κ. Γαστεράτος από το Marathon VC, ο κ.Καραντώνης από το Metavallon VC, o κ. Κωστόπουλος από την PaperGo, o κ. Αρσένης από το NBG Business Seeds και ο κ. Σβούκας από την Intrasoft International.

Οι καινοτόμες ιδέες των ομάδων προέρχονται από την πανεπιστημιακή έρευνα, την δημιουργική βιομηχανία, την αγροδιατροφή, τον τουρισμό, τις Smart Cities και φυσικά τις νέες τεχνολογίες πληροφορικής. Η κοινωνική επιχειρηματικότητα είχε επίσης εκπροσώπηση με το project SOCIAL BUS που υλοποιήθηκε σε συνεργασία με την IntermediaKT και την Πρεσβεία των HΠΑ και το Ευρωπαϊκό έργο GATES που υλοποιεί εκπαιδευτικά παιχνίδια εκμάθησης της Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας.

Διακρίθηκαν και κέρδισαν σημαντικά βραβεία και υπηρεσίες οι ομάδες:

Την πρώτη θέση κέρδισε η SIBYL, μια πλατφόρμα που δίνει την δυνατότητα στα μέλη γυμναστηρίων να έχουν προσωποποιημένη εμπειρία κάνοντας πιο ενδιαφέρουσα την προπόνηση ενώ ταυτόχρονα δίνει χρήσιμα δεδομένα στους ιδιοκτήτες των γυμναστηρίων.

Την δεύτερη θέση πήρε η Drive Pro Tech με ένα σύστημα που ενσωματώνεται στον καθρέφτη οχημάτων όπου κατά την εκκίνηση αναγνωρίζει και δίνει ερεθίσματα στον οδηγό για την αξιολόγηση της οδηγικής του ικανότητας.

Την τρίτη θέση κατέλαβε η Cheeseboost, πρόκειται για μια συσκευή που με χρήση ηλεκτρομαγνητικών πεδίων αυξάνει το ποσοστό μετατροπής του γάλακτος σε τυρί κατά 15%.

Επίσης διακρίθηκαν οι ομάδες:

dr1, η οποία εστιάζει στην δημιουργία ενός έξυπνου δικτύου ταχυμεταφορών εντός πόλης και μέσω μιας εφαρμογής θα εναποθέτει στα χέρια των πολιτών την διαδικασία της διανομής. Παράλληλα, καλύπτει τις μεγάλες αποστάσεις με drones που παρέχει η υπηρεσία και προσγειώνονται σε συγκεκριμένους σταθμούς ανάμεσα στο αστικό δίκτυο.

E3Cycle, πρόκειται για ένα νέο ποδήλατο από οικολογικά υλικά με ενσωματωμένα φίλτρα καθαρισμού του αέρα καθώς κινείται!

Nsl, ένα έξυπνο σύστημα συνεργασίας φωτεινών σηματοδοτών στον αστικό ιστό για την αποφυγή τροχαίων ατυχημάτων στην περίπτωση παραβίασης του ερυθρού φωτεινού σηματοδότη.

Επόμενος στόχος των ομάδων του «Re-Startup Patras» είναι η πρόκρισή τους στην Β’ Φάση του προγράμματος, όπου θα δουλέψουν για την υλοποίηση και εξέλιξη των πρωτοτύπων τους και θα διεκδικήσουν χρηματοδότηση για την σύσταση της εταιρίας τους.

Το πρόγραμμα υποστήριξαν χορηγικά οι εταιρίες Πλαστικά Κοτρώνης, Εκπαιδευτήρια Πάνου και DUR. Πολύτιμη υποστήριξη στο πρόγραμμα πρόσφεραν οι εταιρίες Envy Softworks, ProTea Τεχνικοί Σύμβουλοι, Susurrus και η ΜΚΟ IntermediaΚΤ με εξειδικευμένα workshops.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις