Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

We Deliver Taste: Στους 15 νικητές του διεθνούς διαγωνισμού βιώσιμης διαβίωσης Smart Living Challenge

Βρώσιμα έντομα, γειτονιές που μοιράζονται τους πόρους τους και μία πλατφόρμα συμμετοχικού εμπορίου τροφίμων είναι τρεις από τις ιδέες των νικητών του διεθνούς διαγωνισμού Smart Living Challenge. Κατά τη διάρκεια της Εβδομάδας Νόμπελ, από τις 6 έως τις 12 Δεκεμβρίου, 15 νικητές από 12 χώρες και πέντε ηπείρους θα βρίσκονται στην Στοκχόλμη για να φέρουν τις ιδέες τους ένα βήμα πιο κοντά στην υλοποίησή τους.

Η Σουηδία εκπόνησε τον πρώτο διεθνή διαγωνισμό Smart Living Challenge. Πρόκειται για έναν ανοιχτό, διεθνή διαγωνισμό που σχεδιάστηκε για να δημιουργήσει επιχειρηματικές ευκαιρίες και ιδέες που προωθούν λύσεις βιώσιμης διαβίωσης μέσα στα αστικά περιβάλλοντα. Πρόκειται για προϊόντα, υπηρεσίες και λύσεις οι οποίες θα δώσουν δυνατότητες για να ζούμε πιο έξυπνα και πιο βιώσιμα μέσα στις πόλεις μας. Ο διαγωνισμός διοργανώθηκε σε περισσότερες από 120 χώρες από το Σουηδικό Ινστιτούτο και το Munktell Science Park και φιλοξενήθηκε στην Ελλάδα από την Πρεσβεία της Σουηδίας και το Impact Hub Athens.

Ένας από τους 15 νικητές του φετινού διαγωνισμού είναι και ο Παύλος Γεωργιάδης, ο οποίος εκπροσωπεί την Ελλάδα με την ιδέα του We Deliver Taste, μια καινοτόμα λύση για την είσοδο αγροτικών προϊόντων μικρών παραγωγών σε διεθνείς αγορές. To We Deliver Taste είναι μία εταιρεία συμβουλευτικών υπηρεσιών που δημιουργεί προϊόντα και υπηρεσίες που συνδέουν την γεωργία με την γαστρονομία. Δημιουργεί επιχειρηματικές λύσεις μέσα από καινοτόμα concepts εστίασης, ανάπτυξη προϊόντων και διαχείριση αλυσίδων διανομής τα οποία βασίζονται στην απλότητα, τις αληθινές πρώτες ύλες και την ανθρώπινη επαφή. Συνδέει παραγωγούς με καταναλωτές μέσα από καινοτόμες πλατφόρμες απ’ ευθείας εμπορίου, κάνοντας χρήση των δυνατοτήτων της συνεργατικής κατανάλωσης και της οικονομίας του διαμοιρασμού. Η έρευνα και η αφήγηση των ιστοριών και της επιστήμης πίσω από κάθε γεύση βρίσκεται στο κέντρο των υπηρεσιών μας, προσθέτωντας αξία στα προϊόντα και τις περιοχές μίας καλά διαλεγμένης ποικιλίας Μεσογειακών προϊόντων.

Κατά την διάρκεια της επίσκεψής τους στη Σουηδία, οι νικητές θα λάβουν μέρος σε συναντήσεις και σεμινάρια με μερικούς από τους σημαντικότερους εκφραστές της καινοτομίας τη χώρας. Το ταξίδι θα παρέχει τη δυνατότητα πιθανών συνεργειών για τη δημιουργία δικτύων μεταξύ των νικητών και άλλων φορέων καινοτομίας και εμπειρογνωμόνων, αλλά και μεταξύ των ίδιων των νικητών. Οι νικητές θα παρουσιάσουν τις ιδέες τους σε επενδυτές, και θα έρθουν σε επαφή με προοπτικές που ποικίλουν από την έρευνα του διαστήματος έως τις λειτουργίες των οικοσυστημάτων, θα συναντήσουν εκπροσώπους εθνικών αντιπροσωπειών και πρεσβειών και θα λάβουν μέρος σε μια τελετή απονομής διπλωμάτων και ένα ειδικό δείπνο Νόμπελ μία ημέρα μετά την τελετή απονομής του βραβείου στο Δημαρχείο της Στοκχόλμης.

“Συμμετείχαμε στο Smart Living Challenge γιατί αποτελεί μία κοινότητα για την ανάπτυξη και την ανταλλαγή καινοτόμων ιδεών. Ο διαγωνισμός παρέχει στο We Deliver Taste μία εξαιρετική ευκαιρία για να λάβουμε εποικοδομητικά σχόλια, μιας και ετοιμαζόμαστε να επεκταθούμε σε περισσότερες χώρες μέσα στο 2015. Αποτελεί για εμένα μεγάλη έμπνευση ότι μπορέσαμε να βάλουμε και την Ελλάδα μέσα στον παγκόσμιο χάρτη της καινοτομίας για ένα πιο αειφόρο μέλλον. Ταυτόχρονα, εμβαθύνουμε τον διάλογο για την αειφορία και την ανθεκτικότητα των αστικών κέντρων”, αναφέρει σε δήλωσή του ο Παύλος Γεωργιάδης.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις