Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Ολοκληρώθηκε το πρώτο “Open Innovation Initiative” της Interamerican

Το IMAGINE, το πρόγραμμα καινοτομίας της INTERAMERICAN, ενισχύθηκε στις αρχές του 2019, με την εισαγωγή του εξωτερικού πυλώνα «Open Innovation Initiative».

Η INTERAMERICAN, σε συνεργασία με το Κέντρο Στήριξης Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας (ACEin) του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, απηύθυνε πρόσκληση σε ένα εξειδικευμένο κοινό κυρίως επιστημόνων και startups για προτάσεις σχετικές με νέες μορφές ασφάλισης στο φυσικό και ψηφιακό κόσμο.  Καθ’ όλη τη διάρκεια της διαμόρφωσης των προτάσεων, παρεχόταν συμβουλευτική υποστήριξη (mentoring) από στελέχη της ομάδας IMAGINE της INTERAMERICAN και από την ομάδα του Πανεπιστημίου (ACEin και ELTRUN).

Στο πλαίσιο αυτού του διαγωνισμού, η εταιρεία δέχθηκε 47 προτάσεις από εδραιωμένες επιχειρήσεις, startups, ερευνητικές ομάδες Πανεπιστημίων, καθώς και φοιτητικές ομάδες. Από αυτές τις προτάσεις διακρίθηκαν 10, μετά από αξιολόγηση και παρουσιάστηκαν από τις ομάδες εργασίας στις 11 Ιουλίου σε μια ανοικτή εκδήλωση, στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας.

O Μάρκος Φραγκουλόπουλος, αναπληρωτής γενικός διευθυντής πωλήσεων και marketing – Innovation Champion της INTERAMERICAN.

Αναφερόμενος στη συνεργασία με το ACEin του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών ο Μάρκος Φραγκουλόπουλος, αναπληρωτής γενικός διευθυντής πωλήσεων και marketing της INTERAMERICAN, υπογραμμίζει: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι για τη συνεργασία με το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών στον τομέα της καινοτομίας. Αναμφισβήτητα για να μπορεί ένας οργανισμός να δημιουργεί πετυχημένα προϊόντα ή υπηρεσίες, χρειάζεται να «ακούει», να συνεργάζεται και να καινοτομεί. Στην εταιρεία μας, αναζητούμε νέες λύσεις και προτάσεις οι οποίες να ικανοποιούν τις εξελισσόμενες ανάγκες των πελατών μας και να υποστηρίζουν τη σταθερή σχέση εμπιστοσύνης μαζί τους, ενώ ταυτόχρονα θα μας διαφοροποιούν στην αγορά. Η διεύρυνση του IMAGINE έξω από το ανθρώπινο δυναμικό της INTERAMERICAN δημιουργεί νέες πηγές ιδεών και δυναμικές συνεργασίες, όπως αυτή με το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, που μπορούν να αποφέρουν εντυπωσιακά αποτελέσματα».

Το πρόγραμμα IMAGINE

Το πρόγραμμα IMAGINE ξεκίνησε την πορεία του το 2016, απευθυνόμενο σε όλο το προσωπικό της INTERAMERICAΝ. Το IMAGINE αποτελεί ένα «όχημα» εταιρικής καινοτομίας, προσφέροντας τη δυνατότητα στους συμμετέχοντες σε αυτό να εκφράσουν και να αναδείξουν τις ιδέες τους.

Από την έναρξη του προγράμματος μέχρι σήμερα, 95 εργαζόμενοι έχουν λάβει μέρος στο πρόγραμμα και έχουν εκπαιδευτεί και πιστοποιηθεί στη μεθοδολογία Αccelerator, συμμετέχοντας ενεργά στη διαχείριση και ανάπτυξη 21 νέων υποσχόμενων ιδεών για την εταιρεία, πραγματοποιώντας 340 πειράματα και εμπλέκοντας περισσότερους από 10 χιλιάδες υφιστάμενους και δυνητικούς πελάτες.

Ο πέμπτος κύκλος του εσωτερικού πυλώνα θα ξεκινήσει σύντομα και περιλαμβάνει τρεις νέες ιδέες και αντίστοιχα τρεις ομάδες με 15 καινούρια μέλη, τα οποία θα εκπαιδευτούν και θα εφαρμόσουν τη μεθοδολογία Accelerator.

H Εύα Μούντριχα, Innovation Lead της INTERAMERICAN.
Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις