Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Το Maria 01 σχεδιάζει να γίνει το μεγαλύτερο startup campus στην Ευρώπη

Το Maria 01, το startup campus με έδρα το Ελσίνκι, ξεκίνησε μαζικά σχέδια επέκτασης με στόχο να γίνει το μεγαλύτερο campus στην Ευρώπη και να “κλέψει’ τον τίτλο από το Station F, που βρίσκεται στο Παρίσι.

Σύμφωνα με το Tech.eu, το campus, το οποίο διευθύνεται από τον “βετεράνο” του φινλανδικού startup οικοσυστήματος, Ville Simola, θα φτάσει τα 70 χιλ. τ.μ μέχρι το 2023. Σήμερα εκτείνεται σε 10 χιλ. τ.μ -είναι χτισμένο σε ένα πρώην νοσοκομειακό συγκρότημα στο κέντρο του Ελσίνκι- και αποτελεί “σπίτι” για πάνω από 120 startups και scale-ups, 12 VC funds, πολλούς υποστηρικτές του οικοσυστήματος και πάνω από 1,100 μέλη.

Ο οργανισμός λέει ότι το μελλοντικό (μη κερδοσκοπικό) campus, θα προσελκύσει περίπου 650 νέους φορείς εκμετάλλευσης και θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας για τουλάχιστον 4.000 άτομα.

“Είμαι ενθουσιασμένος που αναλαμβάνω τα ηνία αυτού του φιλόδοξου σχεδίου, το οποίο είναι σίγουρο ότι θα αλλάξει τη φινλανδική startup σκηνή […] Βλέπω πολλές προκλήσεις στην επέκταση, αλλά δεν είμαι ξένος στην οικοδόμηση του οικοσυστήματος μετά από τη δουλειά μου με την Startup Sauna”, δήλωσε ο Simola και συμπλήρωσε:

“Οι Σκανδιναβικές χώρες προκαλούν τώρα τα μεγάλα και καθιερωμένα ευρωπαϊκά hubs και οι φινλανδικές startups αναπτύσσονται γρηγορότερα από ποτέ. Αυτή τη στιγμή, μόνο το 16% των startups που υποβάλλουν αίτηση για εργασία στο Maria 01 γίνονται αποδεκτές, οπότε ο νέος, μεγαλύτερος χώρος να μας βοηθήσει να ανταποκριθούμε στην αυξανόμενη ζήτηση, ενώ παράλληλα θα δημιουργούμε νέες θέσεις εργασίας στην περιοχή, την πόλη και την οικονομία”.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις