Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η General Motors ενσωματώνει λογισμικό της Google στα αυτοκίνητά της

Η General Motors θα χρησιμοποιήσει το νέο Android Automotive OS της Google για να τροφοδοτήσει τα συστήματα infotainment στα αυτοκίνητά της από το 2021, σύμφωνα με ανακοίνωση των δύο εταιρειών. Αυτό σημαίνει ότι το Google Assistant, οι χάρτες και άλλες εφαρμογές Android θα είναι διαθέσιμες στα αυτοκίνητα της GM μέσω του Play Store χωρίς να απαιτείται η χρήση ενός Android smartphone.

Όλες οι μάρκες της General Motors εκτός της Κίνας θα προσφέρουν μια έκδοση Αndroid -όχι σε όλα τα μοντέλα αμέσως- την οποία η Google σχεδιάζει να “χτίσει” πάνω στο Android 10. Τα αυτοκίνητα που θα είναι εφοδιασμένα με το Android Automotive OS θα εξακολουθούν να επιτρέπουν στους οδηγούς ή τους επιβάτες να χρησιμοποιούν το CarPlay της Apple καθώς και την smartphone έκδοση του Android Auto, σύμφωνα με το The Verge. Η GM θα μοιραστεί την πρόσβαση σε ορισμένα ανώνυμα δεδομένα, αναφέρει το CNBC, ωστόσο η Google δεν θα μπορέσει να “δει” πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο που κάποιος οδηγεί ή τις ανάγκες συντήρησης ενός οχήματος, σύμφωνα με το Reuters.

Η GM “χτίζει” τα συστήματα ψυχαγωγίας της στο Android από το 2016, μαζί με σε αρκετές ακόμα αυτοκινητοβιομηχανίες που να αξιοποιούν το λειτουργικό σύστημα ανοιχτού κώδικα της Google. Ωστόσο, τότε οι εταιρείες πολύ περισσότερη δουλειά για την ενσωμάτωση συστημάτων βασισμένων σε Android, καθώς αυτά συνήθως στηρίζονταν σε παλαιότερες εκδόσεις του λειτουργικού συστήματος. Αυτό σημαίνει ότι δεν ήταν εύκολο να ενημερωθούν ή να προσφέρουν το ίδιο είδος πρόσβασης σε εφαρμογές εγκεκριμένες από το Android Auto μέσω του Play Store.

Για να λύσει το πρόβλημα αυτό, η Google δημιούργησε πριν λίγα χρόνια μια νέα ενσωματωμένη έκδοση του Android, την οποία παρουσίασε για πρώτη φορά σε συνεργασία με τη Volvo. Μετά από μια σειρά βελτιώσεων, η τελική έκδοση του ενσωματωμένου συστήματος infotainment της Google έχει προγραμματιστεί να κυκλοφορήσει για πρώτη φορά στο Polestar 2 (της Volvo Polestar) αργότερα φέτος. Η Google έχει επίσης συμφωνήσει να ενσωματώσει το σύστημα της και σε αυτοκίνητα της Renault-Nissan-Mitsubishi.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις